Naučite kako ne pretvoriti u da!

Pregovaračke vještine i vještine uvjeravanja možete steći i usavršiti isključivo praksom! Što može biti predmet pregovaranja? Koji su važni elementi za uspjeh pregovora? Biti uspješan pregovarač zahtjeva visoku razinu razvijenih kompetencija jer su pregovori komunikacijski proces u kojem morate znati kako prepoznati pregovaračke strategije druge strane, kako na njih možete učinkovito odgovoriti i kako potaknuti drugu stranu da zajednički s vama traži kreativna rješenja za određenu situaciju ili problem.

Koje su uspješne strategije? Kakav je utjecaj socijalne moći profesionalaca na ishod pregovaranja? Koje su najčešće pogreške hrvatskih pregovarača? Koja su poželjna, a koja zabranjena pitanja u pregovorima? Kako reagirati na prijetnju dobavljača?

Modul 1 – Kako NE pretvoriti u DA?

Ciljevi radionice

Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što trebate činiti i ono što ne smijete činiti. Kako pregovarati iz jače / slabe početne pozicije?

Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Što možete učiniti da pregovore pomaknete s mrtve točke? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos? Upoznati ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo teškim i agresivnim klijentima. Naučiti ćete analizirati motive druge strane, pregovarati, a ne pogađati se. Upoznati ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako skršiti otpor.

Metode rada

Polaznici se upoznaju s teorijom i praksom pregovaranja putem kombinacije kratkih teoretskih dijelova i različitih vježbi, video – feedbacka i igara. Metode koje koristimo i teorija pregovora se naslanjaju na Harvard princip pregovaranja i sustav dvostruke pobjede (win-win).

Sadržaj i raspored

Struktura pregovaranja

– strategije pregovaranja u HR i usporedba sa ostalim zemljama EU

– pojedinačne faze u procesu pregovaranja:

a) priprema i uvodni dio

b) davanje ponude/zahtjeva

c) argumentiranje

d) neutraliziranje primjedbi i odbijanje

e) umjetnost ustupaka

f) signali prihvaćanja dogovora

– 6 pregovaračkih grešaka koje vas mogu skupo koštati

PRAKTIČNA VJEŽBA: simulacija pregovora: konkretni slučajevi iz prakse uz snimanje kamerom

Vrijeme i mjesto održavanja radionice

2.10.2014. (četvrtak) od 9:00 do 16:00

Hotel –Antunović- Zagreb, Zagrebačka avenija 100a

Modul 2 – Taktike uspješnog pregovaranja

Taktike su tihe sluge strategiji pregovaranja i nužan dio pregovaračkog posla. To su isplanirani postupci kojima provodimo strateške namjere. Koja je količina taktiziranja preporučiva u pregovaranju? Kako se obraniti od „prljavih“ taktika?

54 % šefova radi više od deset sati na dan; 71 % zaposlenih obično rade i kod kuće; 74 % šefova imaju osjećaj da nemaju vremena za obitelj, pregovori s dobavljačima im traju i po nekoliko mjeseci, a svaki pregovor i po nekoliko sati. Da li se vi prepoznajete u ovim brojevima? Izađite iz njih! Imamo sve manje vremena, pa pregovaranje e-mailom i telefonom zauzima sve više maha. No, vrlo malo pregovarača i poznaje i pravila tog virtualnog načina pregovaranja kojeg strani pregovarači »bruse« redovito kroz radionice i edukacije. Koja su pregovaranja specifična? Kako izbjeći stupice?

Ciljevi radionice

Kako izabrati pregovaračku taktiku kojom se postiže uspješan ishod? Dobit ćete puno dokazanih rješenja za posao, iskoristivih već naredni radni dan.

Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako izbjeći krivo protumačene riječi ili izjave u pregovaranju e-mailom; kada ne/treba pregovarati telefonski; koja je razlika u pregovaranju žena i muškaraca i kako to iskoristiti.

Metode rada

Polaznici se upoznaju s teorijom i praksom pregovaranja putem kombinacije kratkih teoretskih dijelova i različitih vježbi, video – feedbacka i igara. Metode koje koristimo i teorija pregovora se naslanjaju na Harvard princip pregovaranja i sustav dvostruke pobjede (win-win).

Sadržaj i raspored

Osnovne taktike pregovaranja

– Primjeri iz prakse kojima ćete osigurati pregovaračku prednost u odnosu na Vašeg sugovornika

– 10 “prljavih” taktika i kako ih pobijediti

– Prepoznavanje psiholoških taktika

– Stupice i kako ih izbjeći

– Praktični savjeti i preporuke, mišljenja i primjeri iz prakse

PRAKTIČNA VJEŽBA

Telefonsko i e-mail pregovaranje

– telefonsko pregovaranje:

a) Kada ne pregovarati telefonski?

b) najčešće pogreške

– pregovaranje e-mailom

5 savjeta za vrhunske rezultate

Žene pregovaraju drugačije

Check lista za pripremu uspješnih pregovora

Vrijeme i mjesto održavanja radionice:

29.10.2014. (srijeda) od 9:00 do 16:00

Hotel –Antunović- Zagreb, Zagrebačka avenija 100a

Koliko ulažete u sebe?

Cijena svakog modula je 1.390,00 kn + PDV. Za dva i više polaznika odobravamo 10% popusta.

Cijena uključuje:

– Kava u pauzama, ručak

– Pisani materijali

– Uvjerenje o pohađanju seminara

Kako se prijaviti:

[email protected]

Predavač: Davorka Biondić Vince, Biondi d.o.o., www.poslovno-pregovaranje.com

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više