Nippon Express Holdings dovršio preuzimanje dionica tvrtke cargo-partner

Tvrtka NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. kupila je sve dionice nekoliko tvrtki kćeri tvrtke cargo-partner. Riječ je o tvrtkama Multi Transport und Logistik Holding AG, Safer Overseas Transport Holding GmbH, cargo-partner GND GmbH i CARGO-PARTNER US HOLDINGS INC.

U Europi vodi Poljska, a u planu je širenje na Afriku i Indiju

Stjecanje dionica zaključeno je putem tvrtke s posebnom namjenom koja je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Nippon Express Europe GmbH, europske holding tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS. Osim toga, provedeni su i svi postupci nužni kako bi spomenute novostečene tvrtke postale tvrtke kćeri tvrtke NIPPON EXPRESS HOLDINGS.

“Akvizicija tvrtke cargo-partner, sa sjedištima u središnjoj i istočnoj Europi, koja pruža globalne logističke usluge, predstavlja značajan korak prema širenju na globalnim tržištima, u skladu s dugoročnom vizijom NX Grupe da postane vodeća tvrtka s jakim globalnim prisustvom do 2037. U tom smislu, NX Group prepoznaje potencijal za daljnji rast u regijama poput Afrike i Indije”, istaknuto je na konferenciji za medije.

Na europskom kontinentu ističe se tržište Poljske kao značajno s obzirom na snažnu industrijsku proizvodnju. Kada je riječ o Hrvatskoj, gdje posluje cargo-partner Hrvatska, “posebno smo uzbuđeni mogućnostima poslovanja na područjima gdje dosad nismo bili aktivni”, istaknuto je.


Pročitajte više: Ove zadnje teške godine istaknule su važnost nabave i logistike u kompanijama


Usredotočeni na zračni i prekomorski teretni prijevoz

Supsidijarizacija tvrtke cargo-partner upotpunit će logističku infrastrukturu grupacije NX u središnjoj i istočnoj Europi, za koju se očekuje da će u budućnosti ostvariti značajan rast kao proizvodna baza unutar europske regije te omogućiti grupaciji NX daljnje širenje globalne mreže, kao i poboljšanje usluga koje pruža u Europi.

Osim toga, posljedično povećanje obujma zračnog i prekomorskog prijevoza ojačat će konkurentnost grupacije na svjetskom tržištu, omogućiti joj da odgovori na različite potrebe svojih klijenata diljem svijeta i poboljšati njezinu sposobnost da zadovolji logističku potražnju između Azije i Europe, kao i drugih dijelova svijeta, te ojača strukturu svojih globalnih klijenata.

Tvrtka cargo-partner, sa sjedištem u Austriji, može se pohvaliti snažnom logističkom poslovnom bazom u središnjoj i istočnoj Europi, regiji koja privlači sve više pažnje kao europski industrijski klaster. Riječ je o vrlo uglednoj grupaciji koja je prvenstveno usredotočena na zračni i prekomorski teretni prijevoz u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, te nudi usluge željezničkog i kamionskog prijevoza i usluge ugovorne logistike.

S obzirom da grupacija NX i cargo-partner imaju različite baze klijenata i različite prednosti u određenim zemljama i regijama, nastojat će kroz međusobno nadopunjavanje izgraditi sinergije unutar logističkog poslovanja i na taj način ubrzati širenje i razvoj svojih globalnih poslovanja. U budućnosti će grupacija NX i cargo-partner maksimirati sinergiju koje stvaraju kao jedinstveni entitet kako bi pomogli u stvaranju vrijednosti za klijente i dionike grupacije NX.

Foto: PR / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -