Njega problematične kože kod tinejdžera

Mladi nisu u nimalo zavidnoj situaciji kad je riječ o njezi kože u pubertetu.  No, ne želimo vas obeshrabiti jer njega kože kod tinejdžera samo zahtijeva drugačiji pristup!

Ulaskom u pubertet organizam mijenja svoju hormonsku strukturu uzrokujući neugodnu pojavu prištića, mitesera i akni. Koža je u ovom periodu osjetljiva i promjenjiva te se relativno dobro sama obnavlja. Međutim, najviše problema na koži nastaje zbog hormonskih promjena  i prehrane. Zato je potrebno dobro analizirati i dijagnosticirati kako se boriti s tim problemom.

Kućna njega kože tinejdžera i odlazak u kozmetički salon su neophodni ako želimo riješiti problem nečiste kože. Potrebno je stvoriti naviku osnove njege lica, koju kad tinejdžeri usvoje, mogu uz male prilagodbe koristiti cijeli život.

njega kože u pubertetu

Osnovna njega lica bi se trebala raditi svaki dan

Ona uključuje čišćenje lica  ujutro i navečer  i nikad ju ne bi trebalo preskakati bez obzira to koliko ste umorni. Posjet kvalitetnom i educiranom kozmetičaru je također osnova kvalitetne njege kože. Sensitive skin.

Koža sklona aknama i prištićima

Čak i ako niste tinejdžer, još uvijek možete dobiti prištiće/akne, pogotovo ako imate masnu kožu. ELEMIS balansirajuća kolekcija pročišćava sivu, upaljenu i začepljenu kožu. Prirodnim aktivnim sastojcima, kao što su lavanda, ružmarin i kaolin, uravnotežujete pH bez upotrebe alkohola ili oštrih saponoida.

Dehidrirana koža

Dehidriranu kožu karakterizira nedostatak vlage i dehidracija. To je nedostatak vode, a ne ulja, tako da čak i masna koža može biti dehidrirana. Dehidrirana koža često može pokazivati znakove iritacije, upale, svrbeža, osjetljivosti i zatezanja. Fine linije i bore na području oko očiju često su vrlo vidljive te pogrešno kategorizirane kao bore smijalice, a ustvari su nastala zbog dehidracije.

Osjetljiva koža

Ako imate osjetljivu kožu, Vaša koža može reagirati na redovne proizvode crvenilom, svrbežom ili osipom. Mogla bi biti osjetljiva zbog nečega što se događa u tijelu, primjerice hormonskih promjena.

Kvalitetna analiza i  dijagnostika problema može riješiti svaki problem prištića i akni. Tretmani u kozmetičkom salonu bi se trebali sastojati od kvalitetnog čišćenja kože bilo manualnom metodom ili ultrazvučnim čišćenje, a različiti tretmani pomažu u bržem zacjeljivanju i oporavku kože. Ageness Beauty Institut posebno je dizajnirao tretman čišćenja lica tako da očisti i zaliječi kožu tinejdžera.

Tretman čišćenja lica u Ageness Beauty institutu započinje dijagnostikom kože, analizom i testiranjem masnoće i vlage u koži. Tretman nudi višestruku prednost jer pravilnom dijagnostikom problema kože možemo kvalitetno odrediti u kojem smjeru ćemo ju njegovati. Njega kože preparatima bogatih hranjivih sastojaka, koži će pomoći da ona postane blistava, uravnotežena i čista. Za sve one koji se bore s osjetljivom, ali i problematičnom kožom, najbolje je rješenje Ageness Aroma Clarity tretman ultrazvučnog čišćenja lica.

Riječ je o dubinskom ultrazvučnom čišćenju koji koristi ultrazvuk za skidanje odumrlih stanica, omekšavanje i uklanjanje mitesera te smanjenje proširenih pora.Salon ljepote Ageness Beauty Institut posebnu pažnju posvećuje najučinkovitijim tretmanima za njegu lica tinejdžera. Na jedinstveni način uz kvalitetnu dijagnostiku posebno targetira i pomaže u rješavanju problema akni, mitesera i prištića kod tinejdžera. Svaki prvi utorak u mjesecu vlasnica Sanja Buinjac daje besplatne konzultacije svim tinejdžerima u dobi od 13 – 16 godina. Naručite sebe ili svoje dijete već danas!

Kako doći do besplatnih konzultacija? Potrebno je najaviti se unaprijed i rezervirati termin na telefon 091/40 77 341 ili mail [email protected]

Imate li pitanje vezano uz ovu temu? Predlažemo da ga postavite na stranici Pitaj Sanju!

Foto: Elemis

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više