Novi „cozy“ ured zagrebačkih EU konzultanata

U novoj, modernoj zgradi u Gradišćanskoj ulici nalazi se vrlo zanimljiv ured konzultantske tvrtke koji „poziva“ na druženje, a nađete li se kojim slučajem ondje, poželjet ćete se zadržati i duže od planiranog.

Projekt jednako razvoj (PJR) jedna je od većih konzultantskih tvrtki koja se bavi savjetovanjem i održavanjem stručnih seminara i usavršavanja u području EU fondova i javne nabave, a u posljednjih nekoliko godina značajno je povećala svoj tim i time prerasla funkcionalnosti dotadašnjeg ureda.

Na naše pitanje o tome kako su birali lokaciju, u PJR-u kažu kako potraga za uredom koji će zadovoljiti potrebe gotovo 40 zaposlenika kao i polaznika programa edukacija, nije bila jednostavna, ali da se odluka o odabiru prostora u zgradi koja je još u tijeku gradnje pokazala vrlo dobrom budući da su ga u potpunosti mogli prilagoditi sebi. Sama zgrada pripada A+ energetskom razredu i ima ugrađene sustave koji ostvaruju uštedu svih energenata, tako da je i ta činjenica svakako pomogla u odabiru.

novi pjr ured

Uz stručnu pomoć arhitektonskog ureda Gradečki projekt, kompletno je prilagođeno preko 400 kvadrata prostora na 3. katu na način da on prvenstveno bude multifunkcionalan tj. omogući kvalitetnu radnu atmosferu, održavanje sastanaka, evenata, edukacija, ali i da istovremeno odražava kulturu u kojoj se njeguju neformalna i otvorena komunikacija, dijeljenje informacija i znanja te međusobna podrška.

U uređenju su tako korišteni suvremeni materijali, oprema i dekorativni detalji, ali opet u dovoljnoj mjeri da prostor ostane ugodan i topao za boravak.

novi pjr ured

Lounge kao središte zbivanja

Velik centralni prostor (nazvan Lounge) predstavlja srce ureda osmišljeno na način da postoji nekoliko manjih „otoka“ za sjedenje namijenjenih neformalnim sastancima, kraćim druženjima i telefonskim razgovorima s klijentima, ali koji se vrlo lako pretvara u jedinstven prostor za evente poput uredskih party-ja, press konferencija i redovnih meet up-ova za razmjenu aktualnih informacija. Prostorom dominiraju zaobljeni zid pokriven živom mahovinom, fotelje i stolice modernog dizajna i vedrih boja te zanimljiva rasvjeta. Na samom ulazu u ovaj vrlo dinamičan prostor, nalazi se i u potpunosti opremljena kuhinja koja je s Lounge-om povezana kuhinjskim otokom koji u sebi „krije“ praktičnu rashladnu vitrinu za vino i pivo. Svi zajednički prostori imaju i sustav ozvučenja tako da se željeni opuštajući ugođaj pospješuje i glazbom.

novi pjr ured

Pročitajte više: Uredimo ured – kako ga pretvoriti u ugodno mjesto za rad?


Mir i tišina u uredima

Iz centralnog prostora ulazi se u urede u kojima su poželjni mir i tišina pogotovo u najvećem uredu koji je zamišljen je kao knjižnica.

„U osmišljavanju prostora vodili smo se različitim potrebama naših odjela koje kod jednih uključuju koncentraciju za pisanje i provođenje projekata, a kod drugih mogućnost intenzivne komunikacije. Osim toga, za potrebe projekata često se formiraju i kros-funkcijski timovi tako da nam je ravnoteža između timskog i individualnog rada vrlo važna. Kako je u prirodi našeg posla da pomažemo klijentima u njihovom poslovnom rastu i razvoju, svakako smo se morali pobrinuti i da vlastitom timu omogućimo jednake uvjete.“ kaže Fresl.

novi pjr ured
novi pjr ured

Zadovoljstvo sastančenja

U PJR-u kažu kako sada puno češće pozivaju klijente na sastanak u jednu od dvije sale za sastanke koje se nalaze u prednjem dijelu prostora: Blue – veliku elegantnu u kojoj prevladava plava boja i koja je svojom površinom od 30m2 dovoljna čak i za održavanje edukacija s manjim brojem polaznika ili Green – udobnu manju s naglašenom zelenom bojom, stvorenu za neformalnije sastanke.

U predprostoru se nalazi ured Odjela administracije i udobna mini „čekaonica“ za goste.

novi pjr ured

Pročitajte više: Nekorporativni indizajn: zavidan uredski prostor osnivačice Spanxa


Izazovan projekt

„Cjelokupni projekt od same ideje do realizacije trajao je godinu dana, a budući da je ured bio samo mali djelić velikog gradilišta čitave zgrade, bilo je izazovno uklopiti se u dinamiku građevinskih procesa. Bez obzira na to, svakome tko razmatra preseljenje ili preuređenje ureda, bismo preporučili da prostor maksimalno prilagodi ljudima (koji se u njemu moraju osjećati ugodno i produktivno) kao i poslovnim procesima (koji su specifični za svaku branšu).

Također, sposobnost prostora da se prilagođava različitim funkcijama velika je prednost koja jamči dugotrajno rješenje brojnih zahtjeva koji se pojavljuju u svakodnevnoj poslovnoj dinamici.

Svatko tko je ikada uređivao stambeni ili poslovni prostor zna o kakvoj se avanturi radi, ali čim smo uselili, bilo je jasno da se sav taj trud ipak na kraju isplatio. Ušli smo u potpuno funkcionalan, ugodan i inspirativan prostor, ali male dopune koje ga čine ljepšim i praktičnijim za sve nas, traju i dalje. Dekoracije prilagođavamo ovisno o prigodi, godišnjem dobu i slično. Primjećujemo da klijenti sve češće biraju da se kod nas održi sastanak čime se kasnije vole pohvaliti i na svojim društvenim mrežama, što nam je jako drago.“ – kaže  voditeljica odjela marketinga, Vlatka Matunec, koja je ujedno bila i zadužena za samo uređenje novog prostora.

Tekst je pripremljen u suradnji s PJR consulting.

Foto: PJR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -