E-learning program: Od ideje do biznisa

Kroz seriju članaka o poduzetništvu i poslovnom planu pokušali smo Vam prenijeti dio znanja o poslovnom planu i njegovim dijelovima te nekim savjetima vezanim uz njega.

No vjerujem da Vas i dalje muči jedna sitnica: Mogu li znati ima li moja poslovna ideja smisla i može li ikada postati profitabilan biznis? Naravno da možete! Kroz dosadašnje članke smo Vas malo držali u neizvjesnosti i obećavali iznenađenje. Konačno je došao taj čas da vam otkrijemo što smo to, nakon lutanja kuhinjom, sudnicom i šumom, pripremili za Vas!

E-learning „Od ideje do biznisa“

E-learning su interaktivni materijali na internetu koji korisnici upotrebljavaju za svladavanje određenog gradiva. Jedan takav e-learning je izrađen samo za članove WomeninAdria zajednice, a njegov naslov je „Od ideje do biznisa“. Sadržajno su ga osmislili konzultanti s iskustvom u procjeni projekata i pisanju poslovnih planova. Prolazeći kroz njega, čitajući primjere i odgovarajući na postavljena pitanja dobit ćete odgovor na pitanje s početka teksta: Može li se ideja koju imam u glavi pretvoriti u pravi posao? E-learning je izrađen u interaktivnom obliku s primjerima, a njegova najveća snaga leži u tome što ćete svoje odgovore na pitanja moći po završetku posljednjeg modula ispisati na Vašem printeru. E-learning je sastavljen od osam modula koji obrađuju teme iz poslovnog plana, a pitanja su tako sročena da ćete na kraju osmog modula imati kostur poslovnog plana!

Module čine smislene cjeline postavljene tako da se nadovezuju jedna na drugu. Prvi modul daje kratak sažetak malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj i načina financiranja. Sljedeća dva modula bave se unutarnjom i vanjskom analizom poduzeća, industrije i tržišta. Četvrti modul je posvećen marketingu. Financijskoj procjeni Vaše poslovne ideje posvećeno je najviše prostora i ona se proteže kroz tri modula: troškovi, prihodi i financijska evaluacija. Posljednji, osmi modul, nosi naslov „pogled u budućnost“ i zaokružuje cjelinu na način da se sve prethodno naučeno pokuša preslikati u buduće poslovanje.

Kako koristiti e-learning?

Sučelje e-learninga je intuitivno i brzo ćete se naviknuti na njega. Za ulazak u pojedini modul dovoljno je mišem pritisnuti na njegov naslov na početnoj stranici (ili željeni podnaslov) i naći ćete se u modulu koji želite proći. Ovaj e-learning se razlikuje od ostalih online e-Learninga zbog svoje interaktivnosti i načina na koji ispituje znanje polaznika. Poslije svake teme unutar modula nalazi se pitanje i kvadrat u kojem upisujete svoj odgovor na postavljeno pitanje. Nakon napisanog odgovora jedino što morate je pritisnuti crvenu kvačicu da svoj odgovor spremite. Iznad kvadrata možete pronaći primjer odgovora za jednu uslužnu i jednu proizvodnu djelatnost, a primjere otvarati jednostavnim klikom na njih. Uputno je module prolaziti jedan za drugim i ne preskakati ih te pročitati sve primjere iz stvarnog svijeta koji se nalaze u njima jer, kao što smo već naveli, teme se nastavljaju jedna na drugu, a tablice koje popunjavate u financijskom dijelu e-learninga su povezane. Iz e-learninga izlazite pritiskom na gumbić koji se nalazi s desne strane glavnog naslova. Vaši odgovori su vezani na jedinstvenu lozinku i ostat će spremljeni i kada izađete iz e-learninga. Po popunjavanju zadnjeg modula sve što morate napraviti je na početnoj stranici pritisnuti gumb „Ispis podataka“ i Vaši odgovori će biti ispisani na Vašem pisaču. Pri prvoj prijavi u sustav otvorit će se detaljne upute za korištenje i savjetujemo Vam da ih proučite. Do uputa možete doći u bilo kojem trenutku pritiskom na gumb „Upute za korištenje“ na početnoj stranici.

Nadamo se da ćete uživati učeći pomoću e-learninga, ali i da će Vam pomoći u odluci da li krenuti u određeni biznis – što je i njegov krajnji cilj.

E-learning je besplatan za naše članice, saznajte više o našoj mreži.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

11 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više