Naša Sonja ugostila nas je u svojoj La casa di Matiki koja je višestruko prepoznata od strane TripAdvisora i gostiju iz cijelog svijeta

La casa di Matiki kamena je kućica smještena u Žminju odakle se pruža pogled na šumu, vinograde i Učku. Ova kuća dokaz je da se može uživati u ljepotama prirode i bez mora pod prozorom (iako vrlo dostupnog autom). Nedavno smo posjetili Sonju i sami se uvjerili da je boravak u Casi Matiki uistinu poseban i drugačiji.

Kao kod kuće, ali još ljepše

Sonja i njezina 2 vjerna četveronožna ljubimca dočekali su nas na imanju Case Matiki i odmah poveli u obilazak. Ionako predivnom krajoliku pridonio je i sunčani, topli dan. Casa Matiki nudi nekoliko apartmana, a svi su uređeni u šarmantom i rustikalnom stilu. Primijetili smo da ni jedan nema televizor, što Sonja ističe kao prednost koju gosti obožavaju. Uz zelenilo, životinje i finu domaću hranu, predah od tehnologije samo je dodatni bonus.

odmor u Istri

Casa Matiki posluje od 1997. godine. Ljeti gosti mogu uživati i u bazenu kraj kojeg se nalaze udobne ležaljke. Bazan je smješten u masliniku okruženom vinogradima – prava seoska idila! Mjesto je to u kojem gosti postaju prijatelji, a vlasnica Sonja posvećuje im se u potpunosti  za vrijeme cijelog boravka. Nakon izležavanja, gosti mogu zaigrati i veliki šah na otvorenom. U razgledavanju imanja za oko nam je zapeo i veseli kokošinjac čiji su stanovnici zaduženi za domaća jaja kojima Sonja sprema ukusne doručke gostima.

“Naši gosti su više putnici nego turisti. U ljetnim mjesecima naš smještaj je idealan jer se nalazi na samo 20-ak minuta vožnje od najljepših istarskih plaža, a predstavlja i polazišnu točku za razgled cijene unutrašnjosti Istre koja je predivna.”

U Casa Matiki gosti uživaju u miru i tišini koja im je zasigurno potrebna nakon 12 mjeseci napornog rada i života u gradu.

odmor u Istri

Gastronomska ponuda koja privlači brojne goste

Da je hrana sastavni dio upoznavanja novih krajeva, znaju brojni stranci koji kod Sonje borave već godinama. Postojeći gosti često prošire svoje zadovoljstvo drugima, a brojni smještaji zauzeti su gotovo cijelu godinu. Sonja obožava ljude i dok nam priprema domaća peciva i salamu, priča o brojnim gostima koji su joj s godinama postali i prijatelji. Dok sjedimo u šarmantnom dnevnom boravku u kojem svaki kutak priča svoju priču, pred nas stiže i desert. Ukusne jabuke sa smeđim šećerom i cimetom svojim mirisom mame nas da zauvijek ostanemo. Iako je naš posjet bio kratak, shvaćamo zašto se i gosti tako osjećaju.

“Često ugostim i mlade volontere iz raznih zemalja koji u zamjenu za smještaj i hranu pomažu oko imanja. Njima je to divno iskustvo kroz koje toliko toga nauče, a jednako toga kroz druženje i razgovor ja učim od njih.”

U ovoj oazi mira i spokoja većinu gostiju čine obitelji s djecom ili parovi, većinom iz Njemačke, Austrije, Belgije, Italije, ali i drugih zemalja. Njezina kuća tako je prepuna sitnica koje su gosti sami izradili – od skica kuće do slika nje, njezinih ljubimaca i života na selu.

Isprobajte spavanje na sijenu

Osim dva vesela psa, umiljate mačke i živahnih kokoški, ljubitelji životinja ovdje se mogu družiti i s magarcima. Samo 200 metara od Case Matiki nalazi se imanje s magarcima gdje ih se može i hraniti, a imanje nudi i jedan poseban smještaj. Ovdje, naime, možete isprobati spavanje na sjenu. Naravno da smo morali leći na takav jedinstven krevet i – nismo htjeli ustati! Sijeno je dostojna zamjena madracu, a spokoj i svježi zrak koji okružuje imanje pravi je lijek za sve koji možda pate od nesanice. Ujutro se budite svježi i odmorni i usput, kao i mi, nahranite i napojite društvene magarce!

odmor u Istri

Kvaliteta usluge s brojnim priznanjima

Ponuda Case Matiki ne samo da je prepoznata od strane gostiju, već je dobila i priznanje turističkog portala TripAdvisor. O Sonji i njezinom smještaju priča se i u stranim medijima, a ove godine dobila je i nagradu TripAdvisora za najbolji bed&breakfast u Hrvatskoj prema procjeni gostiju. Prethodnih 4 godine bila je u top 25, a od 2019. na samom vrhu! Važno je reći kako glavne aktivnosti Sonja obavlja sama, čime je primjer još jedne ustrajne poduzetnice. Sonja se bavim poslom koji zahtjeva srce i dušu, a kroz svoj rad i odnos s gostima pravi je primjer turističkog standarda koji bi svi trebali slijediti.

Sve WiA članice ostvaruju popust na najam apartmana.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Novi Način najbržima osigurao besplatne građevinske konzultacije

Novi način je građevinski projektantski ured u području projektiranja nosivih konstrukcija, sanacija i rekonstrukcija postojećih građevina s iskustvom na domaćem i...