Prvi put u povijesti naslovnicu magazina Sports Illustrated krasi plus size model

Poznati američki magazin Sports Illustrated ispisao je povijest kada je predstavio nove naslovnice magazina. Na jednoj od tri naslovnice najnovijeg izdanja Sports Illustrated Swimmsuit 2016, prvi put se pojavljuje jedan plus size model – Ashley Graham. I naravno, javnost je oduševljena.

Ashley Graham prvi plus size model na naslovnici

Sports Illustrated izdanje kupaćih kostima počelo je izlaziti 1964. godine, i izlazi jednom godišnje. Na naslovnicama ovogodišnjeg izdanja pojavljuju se sportašica Ronda Rousey te modeli Hailey Clauson i već spomenuta Ashley Graham. Sve tri žene imaju različite tipove tijela, ali je Ashley prvi model s oblinama u povijesti tog časopisa koja se našla na naslovnici. Osim toga, prvi put u povijesti odlučili su napraviti tri različite naslovnice istog magazina.

„Mislila sam da Sports Illustrated jako riskira uvrštavanjem djevojke moje veličine u magazin. Ali naslovnica? Time ne ruše samo barijere, već postavljaju nove standarde“, rekla je Ashley za People.


Naravno da je sama Ashley oduševljena, ali takva naslovnica, odnosno žena s oblinama na magazinu koji je oduvijek slavio savršene proporcije (ovisno o razdoblju), znači i velike društvene promjene. Osim toga, počašćena je što današnje djevojke čija tijela ne zadovoljavaju društvene standarde, sada imaju nekoga na koga se mogu ugledati.

„Djevojke koje imaju celulit, koje se osjećaju nesigurno u svom tijelu, koje imaju strije – to su sve stvari koje sam i ja imala i s kojima sam odrastala, samo što nikad nisam imala uzor, ženu koja je izgledala kao ja. Želim ovu naslovnicu posvetiti svim ženama koje su se osjećale da nisu dovoljno lijepe i koje su mislile da žene s oblinama nikada neće biti ovako predstavljene u društvu”, rekla je Graham.

Ashely je za People otkrila i da su njene slike u magazinu 100 posto autentične, odnosno da nisu retuširane, kao i da ne voli riječ plus size, koja se upotrebljava za modele s oblinama.

„Mrzim tu etiketu. Kada predstavljamo Hailey (Hailey Clauson, model s druge naslovnice SI, op.a.), ne kažemo; ‘Ovo je mršava djevojka Hailey, a ovo je plus size djevojka Ashley’. Obje smo modeli i ja želim biti predstavljena kao model. Da, imam obline i o tome se govori, ali na kraju dana ne želim da mi se pripisuje etiketa“, otkrila je Hailey.

Foto: YouTube Screenshot

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više