EBRD nastavlja s podrškom poduzetnicama u Hrvatskoj

U zagrebačkom Hotelu Esplanade u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) održana je poludnevna konferencija pod nazivom “Žene u poduzetništvu: Pokretači rasta”. Program za poduzetnice u Hrvatskoj EBRD uspješno provodi već 7 uzastopnih godina uz podršku donatora EBRDTaiwan Cooperation Fund-a i Posebnog fonda dioničara EBRD-a.

Podrška poduzetnicama

Ova konferencija posvećena je stvaranju boljih poslovnih uvjeta za poduzetnice, a poticanje aktivnog uključivanja žena u poduzetništvo jedan je od načina jačanja gospodarskog rasta kroz kreiranje zapošljavanja i pridonošenja rastu BDP-a.

U uvodnom dijelu konferencije održane 22. listopada, sudionicima su se obratile predstavnice EBRD-a, tajvanskih donatora programa koje su najavile nastavak potpore EBRD-ovom programu, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Svoje izlaganje je također imala i Dorotea Effenberger, predsjednica uprave tvrtke Tahograf.

podrška poduzetnicama
Dorotea Effenberger

Na panelu u sklopu konferencije respektabilne su poduzetnice i korisnice EBRD Programa kroz svoja poslovna iskustva pričale o prilikama. S druge strane, predstavnici partnerskih financijskih institucija govorili su o motivaciji kreiranja proizvoda namijenjenih upravo poduzetnicama.

podrška poduzetnicama

podrška poduzetnicama

Nedavno održano izdanje ove konferencije okupilo je 80-ak poduzetnica i predstavnika lokalnih udruga i institucija. Konferencija je naglasila važnost podrške ženama u poduzetništvu, podijelila je inspirativna iskustva hrvatskih poduzetnica te prezentirala učinke Programa u Hrvatskoj. Također, najavljen je i nastavak provođenja EBRD-jevog Programa za poduzetnice.

Foto: EBRD

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eCommawards 2023.

eCommawards 2023. – Proglašeni najbolji web trgovci u Hrvatskoj

Hrvatski webshop godine je bima-shop.hr, prema ocjenama stručnog žirija ovogodišnjeg ekskluzivnog događaja eCommAwards powered by Ooblee, u organizaciji  udruge eCommerce Hrvatska....