Poduzetnici su kao leptiri – umotani u čahure iz koje izlaze kao pobjednici

Leptiri su predivna stvorenja šarenih krila. Oni su i vrlo korisni kukci koji prenošenjem peluda omogućuju razmnožavanje biljaka.

Nicolas Cole, pisac, bloger i kolumnist je za Inc.com leptire usporedio s poduzetnicima.

Podijelio je dirljivu priču o leptirima koju je na jednom kampu animatorica ispričala njemu i ostalim tinejdžerima.

Što poduzetnici i leptiri imaju zajedničko

Cole je u dobi od 19 godina, zajedno s još 12 prijatelja otišao na izlet kanuom po Meksičkom zaljevu, dugačak 320 milja. Putovanje je trajalo 30 dana, a nakon što su otišli izvan zone udobnosti i svi su se počeli osjećati neugodno, imali su faze u kojima su htjeli odustati od putovanja.

I zato im je animatorica u kampu ispričala priču o tome kako ne smiju odustati, a koja je Coleu promijenila život zauvijek.

Borba je to što stvara leptira

Leptiri nastaju od gusjenica, a kad narastu, koža im se stvrdne u čahure iz koje izlazi leptiri. Upravo u tim čahurama leptiri su izloženi najvećoj borbi svog života. Potrebno je puno borbe kako bi jednog dana probili vlastite zidove i postali leptiri.

Znanstvenici kako bi otkrili tu pretvorbu gusjenice u leptira kao jednu od najtajnovitijih događanja u svijetu, izrezali su čahuru, i tako ubili organizam unutra.

Dakle, ako leptirima želite olakšati način da izađu iz čahure, time im ne pomažete, već ćete ih oslabiti. Zapravo, ubit ćete ih, rekla im je animatorica.

Borba je to što stvara leptira  i zato je svi trebamo prihvatiti.

„U životu, svi smo mi suočeni s vlastitim izazovima. Svi smo, slikovito rečeno, umotani u našim čahurama. I koliko god želimo da nam netko dođe i spasi nas, to nam neće dati snagu da postanemo najbolja verzija sebe“, istaknuo je Cole.

Sve te teške lekcije uče nas nečemu, i zato moramo prihvatiti tu borbu. A kad izađemo iz čahure, bit ćemo bolji zbog toga.

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...