Zašto ne biste trebali odbiti ponudu za posao u inozemstvu?

Mnogi o ovome sanjanju, mnogi su primoreni otići, a vama se stvorila prilika da birate. Zadovoljni ste poslom koji trenutno imate, ali došla je ponuda za posao u inozemstvu. Niste baš sigurni trebate li ju prihvatiti. Možete ostaviti obitelj, prijatelje ili partnera na nekoliko dana, ali otići na nekoliko mjeseci nije jednostavna odluka. Kako odlučiti što učiniti?

Povezano:

Ponuda za posao u inozemstvu

Imigracija u stranu zemlju očito će zahtijevati da iznova započnete svoj život, a to će vas svakako izbaciti iz komfor zone, no to može biti dobra stvar. Morat ćete potražiti novi dom, sklopiti nova prijateljstva i naviknuti se na drugačiju kulturu. To je rizik i veliki korak u nepoznato. Međutim, to je hrabar potez koji će definitivno promijeniti vašu karijeru, ali i život na bolje.

Iako postoje brojni razlozi zašto ne trebate ići, većina njih je povezana s ostankom u komfor zoni, no postoje i benefiti odlaska. Mi smo pronašli pet dobrih razloga zašto biste trebali još jednom razmotriti posao u inozemstvu.

Možda ćete kasnije požaliti

Nikad ne dopustite da vas strah spriječi da iskoristite nevjerojatno priliku. Ponekad nam život ponudi prilike koje su rizične, ali rizik nas može dovesti do beskrajnih mogućnosti. Isto tako, bolje je pokušati i pogriješiti nego se jednog dana probuditi i razmišljati kako bi vam život izgledao da ste se usudili napraviti promjene.

Odluku donesite “vi”

Bez obzira na to koju odluku donesete uvijek će postojati oni koji će vas podržati i ohrabriti, ali i oni koji će smatrati da je vaša odluka nepromišljena. Sve dok vaša odluka ne utječe ni na koga negativno, ne odbacujte velike mogućnosti kako biste ugodili prijateljima ili poznanicima. Prijatelji će dolaziti i odlaziti – vrijeme je da živite za sebe.

Osjetit ćete se obogaćeno

Karijera u inozemstvu pružit će vam priliku za učenje novog jezika. Život u drugačijoj kulturi i okruženju naučit će vas da život vidite iz drugačije perspektive. To je sjajan način da se povežete i postanete najbolji prijatelji s ljudima iz cijelog svijeta. Zbog svog radnog iskustva u inozemstvu možete steći nevjerojatne prijatelje iz Španjolske, Njemačke, Francuske, Italije, Rusije, Češke, Mađarske i još mnogo drugih zemalja.

Poboljšavate svoju karijeru

Rad na međunarodnim projektima i zadacima pružit će vam priliku da poboljšate i proširite svoj set vještina. A s mnogim kompanijama koje svoje usluge šire na globalnoj razini, stjecanje međunarodnog radnog iskustva pružit će vam dodatnu prednost na današnjem konkurentnom tržištu rada.

Postavljate svoj vremenski okvir

Prihvaćanje posla u inozemstvu ne znači da sve ostavljate zauvijek. Uvijek ćete imati priliku posjetiti svoju obitelj kod kuće ili oni mogu doći kod vas. Također, ovo nije odluka koju donosite do kraja života. Možete ju isprobati u razdoblju od šest mjeseci, godinu ili možda dvije. Vi odlučujete koliko dugo želite ostati i koliko želite ići – Samo se pobrinite da ne propustite priliku.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -