Pramenovi – vječni hit u bojanju kose

Kad je u pitanju uređivanje kose, pramenovi su uvijek vrlo traženi u frizerskim salonima. Ova popularna tehnika bojenja kose uključuje dodavanje svjetlijih ili tamnijih pramenova u odnosu na prirodnu boju kose, a načini na koji se pramenovi dodaju su raznoliki. Trenutno su najpopularnije balayage i slične tehnike kojima se postiže prirodan izgled kose, zbog čega se koriste boje koje ne odstupaju značajno od prirodne.

Pramenovi za svačiji stil

“Bez obzira da li smo vise prirodni tip ili volimo naglašene pramenove, tehnike se uvijek prilagođavaju teksturi i dužini kose, kao i tipu osobe, stilu života i obliku lica,” pojasnila je Helena Borčić, vlasnica Frizerskog studija IN.

“Na dnevnoj bazi imamo jako puno pramenova. Preporučamo ih zato što daju posebnu dimenziju svakoj boji, bila u pitanju brineta, plavuša, bakrena ili crvena. Samo ih prilagodimo baznoj boji,” dodala je Burbuqe Binaj, vlasnica Frizerskog salona Brba.

pramenovi

Među najtraženijim tehnikama danas su balayage, babylights, kao i nova tehnika AirTouch. Babylights su ultra tanki sofisticirani pramenovi koji su gotovo neprimjetni u kosi, a ipak daju željeni efekt punoće. AirTouch je tehnika koja se radi ispuhivanjem kratkih dlaka fenom, a daje najprirodniji efekt od svih dosad isprobanih tehnika.

“Obje ove tehnike pružaju vrlo mekane i nježne prijelaze,” pojasnila je Borčić.


Pročitajte više: Šiške kao modni klasik u svijetu frizura – koje su najpopularnije?


Od sivih tonova do boje gljive

“Pramenovi su uvijek hit i obožavamo ih jer kosi daju zaigranost i punoću,” pojasnila je Binaj vječnu popularnost ove tehnike. “Babylights i balayage su kraljice pramenova uz naglašene konture lica, što im daje još bolju dimenziju.”

Upravo ovdje dolazi do izražaja vještina frizera koji zna prilagoditi frizuru vašem licu, bez obzira na trendove. A kako se trendovi općenito neprestano mijenjaju, isto vrijedi i za pramenove.

“Trenutno su in toplije nijanse zlatne, bež, više nisu hladni i sivi tonovi, što mi je i drago,” rekla je Binaj. “Trenutno se jako nosi boja gljive koja svima jako lijepo pristaje. Od tamnijih nijansi najtraženije su prirodne smeđe.”

Naravno, svaki je trend, pa tako i pramenove, potrebno prilagoditi sebi. Ne prolazi svaka odjeća svugdje, pa tako ni frizura.

“Osobnost i stil života klijenta su iznimno važni kod konzultacija i savjetovanja. Danas je zaista moderno sve sto klijent može ‘isfurati’ kao dio svog identiteta,” kazala je Borčić.

Foto: Canva / privatna arhiva / Burbuqe Binaj

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -