Projekt “PoKRENI” svojim izazovom i motivacijom okuplja sve više ljudi

Projektu “POKRENI”  svakim se danom priključuje sve veći broj ljudi, a novim izazovom PoKRENI – pokloni svoje kilometre za Udrugu Krijesnica, projekt je privukao i osobe iz javnog života, koje nastoje o projektu informirati i javno pozvati sve da se uključe.

Inicijativa “PoKRENI”

PoKRENI je inicijativa kojoj je cilj pokrenuti, inspirirati i motivirati čim veći broj ljudi da se uključe u brzo rastuću rekreativnu trkačku zajednicu. U sklopu inicijative PoKRENI se pozivaju svi rekreativni trkači da prihvate izazov i da svojom dobrom voljom, pozitivnom energijom i motivacijskim pristupom pronađu u svojoj okolini jednog netrkača, bilo da se radi o prijatelju, poznaniku, članu obitelji, kolegi, partneru ili pak potpunom neznancu, da učini nešto dobro za sebe i krene u osvajanje svojih prvih trkačkih metara.

Pokrenuti nekog nije lako, pa je GRAWE odlučio pratiti i podržati sve uključene u PoKRENI zajednicu putem različitih izazova, web stranice, facebook stranice PoKRENI i Instagram profila redovito ih obavještavati, savjetovati, radovati se, izazivati i bodriti u trenucima borbe s lijenošću koja svakog ponekad pokuša nagovoriti da umjesto odlaska na trčanje ostane kod kuće na fotelji.

Zašto PoKRENI?

GRAWE svoju poslovnu filozofiju temelji na dugoročnom planiranju budućnosti i podizanju svijesti o očuvanju i zaštiti najvećih životnih vrijednosti te u svakodnevnom radu kroz različite aktivnosti osvještava dobre navike, poput štednje, zdravog načina življenja, planiranja i postavljanja ciljeva. GRAWE smatra da bi te navike trebale imati važno mjesto u svačijem životu te da su jedan od temelja za bolju i ljepšu budućnost, kako za pojedinca tako i za društvo općenito.

Upravo zato, smatraju kako je trčanje odličan instrument za postizanje navedenih ciljeva. Trčanje daje slobodu u vremenu i prostoru, u vrlo kratkom vremenu stvara naviku i omogućuje postizanje zadanih ciljeva čime raste osjećaj zadovoljstva i samopouzdanje. Statistike nedvosmisleno pokazuju da osobe koje trče između jednog i dva i pol sata tjedno produžuju život za šest godina (6.2 godine kod muškaraca / 5.6 godina kod žena). Stoga je GRAWE odlučio aktivirati i pozvati trkačku zajednicu da pokrenu svoje prijatelje i bližnje, kako bi fotelju zamijenili tenisicama i na taj način izgradili osjećaj ponosa i osnažili njihovu vjeru u ostvarenje osobnih snova.

Poklonimo svoje kilometre Krijesnicama

U Hrvatskoj svaki drugi dan od maligne bolesti oboli jedno dijete. Ne zna se kako i zašto dolazi do razvoja raka, no sigurno je da ta opaka bolest svaku obitelj stavlja pred velike izazove i traži prilagodbu na novu situaciju. Na tom teškom putu, oboljelima i njihovim roditeljima, Udruga Krijesnica predstavlja malo svjetlo nade.

Osiguravajuća kuća GRAWE Hrvatska prepoznala je značaj njihovog rada i odlučila iskoristiti nedavno pokrenutu inicijativu PoKRENI kako bi osvijestila javnost na tematiku malignih oboljenja i značaj kretanja za preventivu i na putu ka ozdravljenju. Naime, brojna istraživanja nedvojbeno ukazuju na pozitivan utjecaj trčanja na zdravlje, ishod malignih oboljenja i na ponovno vraćanje bolesti (recidiv).

Zato GRAWE poziva sve uključene u inicijativu i one koji će se tek uključiti da od 10. lipnja 2015. pokrenu svoje prijatelje i bližnje, kako bi kauč zamijenili tenisicama, počeli sakupljati prve trkačke kilometre i poklonili ih za udrugu KRIJESNICA.

Za prvih skupljenih 50.000 km, GRAWE će donirati Krijesnici 0,5 kn za svaki poklonjeni km (ukupno 25.000 kn).

Zato  poKRENITE pojedince iz svoje okoline, učinite nešto dobro za sebe, a pritom budite podrška onima kojima to treba.

Pokloniti svoje km možete putem jedne od najpopularnijih besplatnih aplikacija za pametne telefone “Endomondo”. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrati će se poklonjenim km kojim iskazujete svoju potporu radu članovima udruge KRIJESNICA.

Trenutno stanje je: 226 trkača koji su do sada prikupili 2867 km.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara biti će objavljene na web stranici: www.nocnimaraton.com/pokreni i na https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE

Kako se uključiti u “PoKRENI”?

Svatko se može pridružiti inicijativi. Izazov se sastoji u tome da osoba odluči pokrenuti nekoga ili odluči dozvoliti nekome da je pokrene. Samim time, pristaje na to da započne uz svog trkačkog partnera postepeno utreniravanje i na kraju svoj trud testira i okruni sudjelovanjem na  GRAWE noćnom maratonu koji će se održati 29.8.2015. godine na Jezeru Bundek u Zagrebu i istrči barem „DESETINKU“ maratona, točnije 4219,5 metara.

Pozivamo sve da zajedničke fotografije, video uratke kao i fotografije zajedničkih treninga postaju na FB stranicu POKRENI i na vlastite instagram profile uz hashtag #PoKRENI kako bi svoj entuzijazam i napredak podijelili sa svima onima koji se možda još dvoume i kako bi proširili i pokrenuli pozitivnu promjenu kod što više ljudi.

Kako ustrajati i pratiti napredak?

Dovoljno je skinuti Endomodno* aplikaciju koja je službeni monitoring kanal inicijative PoKRENI, uključiti se u izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre koji se automatski zbrajaju u izazov za KRIJESNICE. Vremenski okviri, tempo i brzina nisu određeni.

Kako uključiti druge?

Ponekad je teško nekoga pokrenuti da napravi taj prvi korak za sebe. Zato organizator poziva sve koji se žele priključiti inicijativi PoKRENI da javnim putem nominiraju svoje prijatelje, kolege, poznanike i izazovu ih da krenu s treniranjem i pripreme se za GRAWE noćni maraton.

To mogu učiniti putem društvenih mreža bilo putem fotografija ili video nominacija uz hashtag #PoKRENI i #nominiramte. Ukoliko nominirana osoba prihvati izazov i nominaciju, može dalje nekoga nominirati.

Foto: Grawe Hrvatska

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više