Kreativna ekonomistica Iva Goluža osmislila Qushin jastuke za pse

Ako želite da vaš kućni ljubimac uživa na udobnom i kvalitetnom jastuku koji se istovremeno uklapa u interijer vašeg doma, onda su Qushin jastuci pravi izbor za vas.

Qushin jastuke osmislila je Iva Goluža, koja je u rujnu ove godine pokrenula vlastitu tvrtku, nakon što je dotadašnji radni vijek provela radeći za druge. Iz svijeta financija Iva je, planirajući i razvijajući vlastiti biznis godinu dana, otišla bez imalo žaljenja jer je oduvijek maštala o vlastitom poslu i znala da u sebi nosi poduzetnički gen.

Qushin jastuci od najkvalitetnijih materijala carstvo za svakog psa

Kako se našla baš u biznisu vezanom za kućne ljubimce? Kako i sama ima psa, uvijek je razmišljala kako estetski uklopiti pseći jastuk u cjelokupni izgled doma.

„Nikad mi nije bilo jasno zašto na tržištu ne postoje lijepi jastuci za pse i zašto se uvijek, kad mi dođu gosti, iz aviona mora vidjeti i da je to baš pseći jastuk kojeg moram skrivati u ormar? Htjela sam da taj jastuk bude neki dodatak stanu jer stoji na vidljivom mjestu. To mi je bilo posve logično i nije mi bilo jasno kako nema takve ponude u trgovinama“, prokomentirala je Iva.

Njezini jastuci posebni su po tome što su punjeni stopostotnim silikoniziranim poliesterskim kuglicama kojima se inače pune jastuci za ljude. Te kuglice su antialergijske i antiasmatičke, a Iva bira najbolju klasu istih jer kaže da se kvalitetno punjen jastuk sasvim drugačije ponaša od nekvalitetnog. Njezini su jastuci tako mekani, no ujedno i čvrsti, pa kad na njih legnu i teži psi, neće „potonuti“ do poda, već će ležati kao na pravom jastuku kako to i treba biti da bi ležanje bilo ugodno.

Ovo punjenje je Iva dodatno osnažila nepromočivom mikrofibrom koja jastuk štiti od mokrih šapa ili „psećih nezgoda“. Dovoljno je samo skinuti navlaku koja je se može oprati i staviti ju u perilicu rublja, dok zbog mikrofibre sam jastuk ostaje suh i čist. To je posebno praktično kod velikih jastuka koje baš nije zgodno, a ponekad i nemoguće nagurati u perilicu.

Zbog kvalitetnog materijala i izdržljivosti, jastuci su nešto skuplji nego u specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce, no ona vjeruje da su isplativi.

„Cijenom sigurno ne mogu konkurirati jastucima proizvedenima u Kini, niti ću ikada moći, no to ni ne želim. Mislim da se kvaliteta prepoznaje i ne bojim se takve konkurencije. Puno skuplje ispadne kada kupuješ najjeftinije jer tada ustvari prođeš najskuplje – istu stvar moraš kupiti tri puta“, objasnila je Iva, ponosna što su njezini jastuci 100% hrvatska proizvodnja.

Financijska sredstva za pokretanje biznisa Iva je osigurala sama te je njima pokrila sve troškove – od izrade web stranice, nabave materijala, financiranja žene koja šije jastuke, PR-a i još štošta drugog. Trenutno se raspituje o dobivanju poticaja, pogotovo jer nakon Nove godine planira izaći na njemačko i talijansko tržište, za što joj također trebaju određena sredstva. Kaže, već bi nakon dva mjeseca poslovanja mogla i normalno zarađivati i živjeti od svježe pokrenutog biznisa da nema stalnih ulaganja i troškova.

No, bez obzira na te početne poteškoće i, kako ih sama naziva, „pogrešaka u koracima“, jako je zadovoljna kako joj se biznis razvija jer ni sama nije očekivala tako veliki odaziv kupaca.

Qushin_carstvo_za_pse

Pozitivni komentari najljepši su dio biznisa

„Planirala sam da će mi to jednog dana biti jedini posao, ali nisam ni slutila da će se razvijati tom brzinom. Posebno me vesele pozitivni komentari i feedback klijenata koji mi znaju poslati slike svojih sretnih i zadovoljnih ljubimaca na Qushinu. To mi je najljepši dio dana“, zaključila je Iva koja želi svojim kupcima ponuditi i jednu novu mogućnost, a to je kupovina samih navlaka za jastuke koje vlasnici onda mogu mijenjati bez kupovine cijelog novog jastuka drugačijeg izgleda. Trenutno se tako sprema blagdanska kolekcija, odnosno navlake s božićnim motivima za koje vjeruju da mogu pronaći mjesto u svačijem domu.

Objašnjava nam, nikada ju nije bilo strah otisnuti se u poduzetničke vode, niti se boji neuspjeha. Ono što ju ipak najviše plaši jest spoznaja da je uspjeh ili neuspjeh cijelog biznisa u njezinim rukama i da je sve isključivo na njoj.  U svemu ju je podržala i njezina obitelj, suprug, kao i trinaestogodišnji sin.

„Mužu je to na početku bilo fora, ali mislim da nije vjerovao da će biznis poprimiti ovakve dimenzije te da je više očekivao da ću se ovim baviti kao hobijem. Bio je dosta iznenađen, no jako mu je drago jer vidi koliko me ovo ispunjava i čini sretnom.  Što se tiče sina, to mi je posebno drago jer sam mu dala primjer koji će mu ostati za cijeli život u glavi – godinu dana je mogao izbliza gledati roditelja kako radi na nečemu i podiže posao“, istaknula je Iva.

Kao najveću prednost poduzetništva pak vidi u organizaciji vremena prema vlastitim potrebama, iako sada, ističe, radi više nego ikad. No, ljepota je u tome što sada ne osjeća da radi, nego jednostavno živi svoj život.

S druge strane, kao nedostatak vidi činjenicu da ste ovisni sami o sebi, a da bi se umanjio neuspjeh smatra da poduzetnici moraju biti super organizirani i ne dozvoliti si opuštanje. Sama sebe još uvijek trenira na tom području, svjesna je svojih nedostataka i radi na njima kako bi ih otklonila.

Qushin_Iva_Goluža

“Radim 24 sata dnevno, ali sam sretna zbog toga”

„Sada, na početku, teže mi je balansirati poslovni i privatni život, iako ne znam kako će taj balans izgledati kroz koju godinu. U poslu sam sada i po 24 sata dnevno, no to je moj izbor, a ne nešto što moram“, priznala je, savjetujući drugima koji tek ulaze u poduzetničke vode ili razmišljaju o tome da budu disciplinirani i uporni kako ne bi posustali zbog komplicirane birokracije.

Od samog pokretanja njezina tvrtka ima i ured na Trešnjevci, svojevrsni showroom u kojem ne samo da radi, već i prima potencijalne klijente koji mogu doći i pogledati jastuk prije kupovine. Kupovina se za sada obavlja samo preko web stranice, no uskoro će se ta mogućnost proširiti i na showroom koji će ujedno postati i neka vrsta prodajnog mjesta.

Uskoro Qushin kreće i s novostima u ponudi, a to su putne prostirke “Qushin to go“, kada idete s ljubimcem na putovanje, i dekice za ljubimce. Jednog dana Iva planira početi sa spajanjem pseće udobnosti s uređenjem interijera, pa kupcima ponuditi jastuke za ljubimce i na primjer, one za dnevni boravak u istom dezenu, kako bi svaki dom mogao biti lijep i usklađen.

PPUB-Disclaimer

Foto: privatna arhiva Ive Goluže

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više