Rad od kuće novi trend u zapošljavanju žena

Povodom Dana žena proveli smo  istraživanje koje potvrđuje da sve više žena radi od kuće. Novi način rada podjednako prakticiraju poduzetnice te žene koje zapošljavaju drugi.

Rad od kuće novi trend za samozapošljavanje

U istraživanju koje je provedeno u radno vrijeme putem interneta, sudjelovalo je čak 48.7 % žena koje rade samo od kuće te 34.1 % žena koje uz rad u uredu kombiniraju rad kod kuće. 17.2 % anketiranih izjasnilo se da planira početi raditi od kuće.

Polovina žena koje rade od kuće, su poduzetnice, a druga polovina je zaposlena kod drugih. 23.2 % anketiranih za kućni ured ima posebnu prostoriju u stanu, a kod 29.2 % njih ured je uklopljen u jednu od prostorija stana.

Kao glavne razloge rada od kuće žene navode bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života (37,5 %) te manje troškove poslovanja (31,1 %).

rad od kuće

Gledajući teško stanje na hrvatskom tržištu rada veseli nas uočavanje ovog pozitivnog trenda. Sve više visokoobrazovanih žena uzima stvar u svoje ruke i odlučuju se na samozapošljavanje. Mnogo je malih i srednjih tvrtki krenulo iz kućnih ureda, a neke žene upravo kućni ured izabiru kao idealno mjesto rada na dulje pruge. Samostalno upravljanje poslovnim obvezama omogućuje im, među ostalim, i kvalitetniju organizaciju privatnog vremena. Muškarci također preferiraju fleksibilno radno vrijeme, ali su skloniji drugim opcijama kao što je, na primjer, coworking“, kazala je Ivana Matić, osnivačica portala Women in Adria koja je i sama desetogodišnju karijeru u međunarodnim korporacijama odlučila zamijeniti radom od kuće. Danas je Women in Adria brend za žene u poslovnom svijetu koji uz portal obuhvaća edukacije i networking – povezivanje poslovnih žena.

Istraživanje portala Women in Adria otkriva da pri radu od kuće nije sve idealno. Većinu žena obuhvaćenih istraživanjem (56.2 %) najviše muči organizacija privatnog i poslovnog vremena te interakcija s ukućanima tijekom poslovnog vremena.

rad od kuće

Za sve, kako žene, tako i muškarce, koji su zainteresirani za ovaj oblik rada, Women in Adria u četvrtak, 27. ožujka, u dvorani Hrvatske gospodarske komore (Zagreb, Nova cesta 3-7) organizira edukativnu konferenciju Kako pokrenuti i voditi biznis od kuće.

Partneri konferencije su VIP i Privredna banka Zagreb.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

  1. Hej, vi želite prenijeti svoju zaradu na sljedeću razinu? Možete zaraditi malo dodatni džeparac, ili preciznije da umnožiti svoj novac. Četiri načina da zaradite novac, 15 minuta dnevno s neograničenim mogućnostima. Treba ti pristup internetu, osnovno znanje engleskog jezika i račun sa PayPal / Payza / Solid Trust Pay. Zvuči zanimljivo? Detalji na: http://collectingmillions.com/splashpages/krejzler/ ako imate pitanja, molim da me kontaktirate. Ja sam poljskih, ali koristeći rečnik nekako nagoditi 🙂

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -