Richard Branson planira ukloniti neravnopravnost žena i muškaraca u poduzetništvu!

Virgin StartUp grupa planira napraviti ozbiljan pomak za ravnopravnost muškaraca i žena u poduzetništvu. Naime, odlučili su financirati jednak broj muškaraca i žena. Britanski poduzetnik i vlasnik Virgin grupe Richard Branson rekao je da se mora promijeniti stanje u kojem je u ukupnom broju poduzetnika, manje od trećina žena.

“I dalje sam šokiran što na svakih 10 novih poduzeća koje pokrene muškarac, trenutno dolazi tek pet koje pokrene žena”, naveo je Branson.

Povezano: Barbie postala pilotkinja!

Ravnopravnost muškaraca i žena u poduzetništvu

Virgin StartUp udvostručio je nacionalni prosjek financirajući i podržavajući 41% žena osnivača, a obvezali su se da će do 2020. godine imati jednak broj muškaraca i žena osnivača.

Neki ljudi su komentirali da bi se Virgin grupa trebala usredotočiti i na muškarce. No, oni ističu da će nastaviti ulagati u najmanje isti broj startup-ova muškaraca, a žele povećati broj ulaganja u žensko poduzetništvo. Nedavno su financirali 3000. tvrtku i nevjerojatno su ponosni na posao koji su napravili tijekom pet godina.

Zašto je važno ulagati u žensko poduzetništvo?

Amarachi Uzowuru je jedna od poduzetnica koja je napredovala zahvaljujući zajmu Virgin StartUp-a. Ona je 2015. godine dobila sredstva za osnivanje Lucocoa Chocolate, prve londonske tvrtke koja proizvodi čokoladu od “zrna”. Lucocoa plaća poštenu cijenu svojim poljoprivrednicima, a misija im je otkriti prave okuse čokolade bez rafiniranih šećera.

Povezano: Nakon što se susrela s otkazom u trudnoći Željka Bučec iskoristila novu priliku za razvoj karijere i strastveno poticanje ženskog poduzetništva

“U početku nisam imala pojma što mogu očekivati i može biti zastrašujuće započeti posao, pogotovo ako stvarno pokušavate protresti industriju. Rad s Virgin StartUp-om na sklapanju poslovnog plana bio je neprocjenjiv. Bilo je sjajno postaviti temeljne korake. Zajam od Virgina iskoristila sam za pokretanje vlastite tvornice čokolade iz spavaće sobe u našem dvosobnom stanu u Stoke Newingtonu. Gdje postoji volja, postoji i način!” rekla je Amarachi.

Foto: Virgin Image

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -