Novo ime ovogodišnjeg izdanja Dana komunikacija upozorava: „Roboti dolaze!“

Nakon velikog interesa za prvim najavljenim predavačima Dana komunikacija, festivala tržišnih komunikacija u organizaciji HURA-e i IAB-a Hrvatska koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Rovinju, organizatori su najavili još jednog stručnjaka kojeg dovode u Hrvatsku, ovoga puta iz New Yorka.

Robotska kreativnost

Che-Wei Wang, vrhunski dizajner, umjetnik i kreativac, na ovogodišnje Dane komunikacija dolazi s predavanjem Can machines make aesthetic design decisions? Njegov odgovor je  potvrdan i poručuje: “Roboti dolaze i vrijeme je da se zabrinete.”

Ovaj Alumnus MIT-ja, NYU-a i Pratt Instituta te izlagač slavne MoMA-e (Museum of Modern Art), jedan je od svjetskih lidera u segmentu komputacijskog i generativnog dizajna te stručnjak za vrijeme i kreativno računalstvo.

Mnogi od nas vjeruju da je kreativnost jedna od čovjekovih odlika koje se ne može kopirati. Međutim, Wang će predstaviti svoju viziju i načine na koje računala kreativno razmišljaju te preuzimaju dijelove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo dosad smatrali svetima i rezerviranima samo za čovjeka.

robotski dizajn

Na njegovom predavanju, a kasnije i u dijalogu sa sudionicima na festivalu, saznat ćemo što je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mjesta za ljudsku kreativnost.

Che-Wei Wang još je jedan od svjetskih lidera koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna, a na Dane komunikacija dolazi uz dosad najavljene globalne lidere Matta Biespiela, osvajača nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svijetu te Yousefa Tuqana Tuqana, digitalnog evanđelista te globalnog direktora za inovacije konzultantske tvrtke Accenture Interactive koja posluje u 120 zemalja.

Rane prijave za kotizacije i smještaj otvorene su do 8. veljače.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više