Novo ime ovogodišnjeg izdanja Dana komunikacija upozorava: „Roboti dolaze!“

Nakon velikog interesa za prvim najavljenim predavačima Dana komunikacija, festivala tržišnih komunikacija u organizaciji HURA-e i IAB-a Hrvatska koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Rovinju, organizatori su najavili još jednog stručnjaka kojeg dovode u Hrvatsku, ovoga puta iz New Yorka.

Robotska kreativnost

Che-Wei Wang, vrhunski dizajner, umjetnik i kreativac, na ovogodišnje Dane komunikacija dolazi s predavanjem Can machines make aesthetic design decisions? Njegov odgovor je  potvrdan i poručuje: “Roboti dolaze i vrijeme je da se zabrinete.”

Ovaj Alumnus MIT-ja, NYU-a i Pratt Instituta te izlagač slavne MoMA-e (Museum of Modern Art), jedan je od svjetskih lidera u segmentu komputacijskog i generativnog dizajna te stručnjak za vrijeme i kreativno računalstvo.

Mnogi od nas vjeruju da je kreativnost jedna od čovjekovih odlika koje se ne može kopirati. Međutim, Wang će predstaviti svoju viziju i načine na koje računala kreativno razmišljaju te preuzimaju dijelove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo dosad smatrali svetima i rezerviranima samo za čovjeka.

robotski dizajn

Na njegovom predavanju, a kasnije i u dijalogu sa sudionicima na festivalu, saznat ćemo što je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mjesta za ljudsku kreativnost.

Che-Wei Wang još je jedan od svjetskih lidera koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna, a na Dane komunikacija dolazi uz dosad najavljene globalne lidere Matta Biespiela, osvajača nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svijetu te Yousefa Tuqana Tuqana, digitalnog evanđelista te globalnog direktora za inovacije konzultantske tvrtke Accenture Interactive koja posluje u 120 zemalja.

Rane prijave za kotizacije i smještaj otvorene su do 8. veljače.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

savjeti odvjetnica

Savjeti top odvjetnica za uspješnu pravnu karijeru!

Obično nam savjeti odvjetnica dobro dođu ako imamo pravne nedoumice ili probleme sa zakonom. Ali ovaj put smo pronašli savjete naših...