Kako stvoriti sadržaj koji potiče angažman?

Stvorili ste web po uzoru na druge “jake” stranice, no vaši čitatelji i potencijalni kupci ne angažiraju se dovoljno. Kao što nas privlači i naslovnica časopisa, vaš web treba kvalitetan uvod u ono što se nalazi unutar vašeg poslovanja. Potreban vam je sadržaj koji će potaknuti ulazak i angažman na vašem webu.

Povezano: 3 glavne pogreške u sadržaju weba i kako ih ispraviti!

Ako pravilno postupite, možete prenijeti stručnost i profesionalnost, potaknuti povjerenje kupca i brendirati se kao vjerodostojan poslodavac koji privlači ljude koji žele raditi za vas. Kad uzmete u obzir sve te čimbenike, kakav sadržaj trebate imati na webu kako biste potaknuli i optimizirali angažman?

Originalan sadržaj

Koristite dobro osmišljen sadržaj koji prenosi sliku o vašem brendu. Neka vaš web donosi jasne odgovore na pitanja: Tko? Što? Gdje? Kada? Kako? Zašto?. Na ova pitanja odgovorite na svojoj početnoj stranici. Važno je zapamtiti da većina ljudi skenira sadržaj weba i ne posvećuje mu puno pažnje.

Suština sadržaja web stranice je originalnost. Tražilice i publika žele originalan sadržaj. Komunicirajte osobnost tvrtke, zaboravite žargon industrije i redovno ažurirajte sadržaj.

sadržaj

Stvorite stranicu s vijestima

Jedna stranica koja se često zanemaruje, ali je važna za promociju vašeg poslovanja je stranica s vijestima. Neke tvrtke koriste blog za to. Stranica s vijestima je ona na kojoj možete komunicirati o tome što se na svakodnevnoj ili tjednoj bazi događa u vašoj tvrtki. Razvijanje stranice s vijestima može imati pozitivan utjecaj na vaše poslovanje iz više razloga:

  • Osoblje i kupci su uključeni u vaš posao
  • Izgrađujete svoj imidž i ugled
  • Ilustrirate koliko ste proaktivni u svom poslu
  • Izvorni sadržaj će se proaktivno promovirati na svim tražilicama.

Povezano: Kako napisati savršen “O nama” sadržaj na webu?

Kakve vijesti trebate stavljati na svoj web?

  • Razmislite o naslovu svake objave, kao što vjerojatno i vama, tako će i vašim čitateljima naslov prvo privući pažnju. U bilo kojem pretraživanju pojavit će se samo prvih 50-60 znakova naslova. Nikad nemojte ponavljati naslov u uzastopnim postovima jer će tražilica misliti da je to duplikat.
  • Koristite govor niše kojoj se obraćate, pišite za svoju publiku.
  • Kratke rečenice trebaju biti osnova sadržaja. Popisi vam mogu pomoći, ali samo ako su relevantni i korisni za sadržaj.
  • Mijenjate ključne riječi. Stalno ponavljanje imena vašeg poduzeća unutar svakog članka smjestit će vas dalje na popisu pretraživanja.
  • Fotografije i videozapisi privući će publiku, ne postoji bez razloga izreka “Slika govori više od 1000 riječi!”.
  • Citat CEO-a ili kupca igra važnu uloge, nastojte ga dodati u priču jer joj daje na težini.

Povezano: Kako napraviti web stranicu s pričom koja prodaje?

Pri stvaranju sadržaja ili vijesti za vašu webu stranicu, proučite naslovnice časopisa i novina. Promatrajte što vam privlači pažnju i iskoristite iste trikove u stvaranju svog sadržaja.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -