Kako stvoriti sadržaj koji potiče angažman?

Stvorili ste web po uzoru na druge “jake” stranice, no vaši čitatelji i potencijalni kupci ne angažiraju se dovoljno. Kao što nas privlači i naslovnica časopisa, vaš web treba kvalitetan uvod u ono što se nalazi unutar vašeg poslovanja. Potreban vam je sadržaj koji će potaknuti ulazak i angažman na vašem webu.

Povezano: 3 glavne pogreške u sadržaju weba i kako ih ispraviti!

Ako pravilno postupite, možete prenijeti stručnost i profesionalnost, potaknuti povjerenje kupca i brendirati se kao vjerodostojan poslodavac koji privlači ljude koji žele raditi za vas. Kad uzmete u obzir sve te čimbenike, kakav sadržaj trebate imati na webu kako biste potaknuli i optimizirali angažman?

Originalan sadržaj

Koristite dobro osmišljen sadržaj koji prenosi sliku o vašem brendu. Neka vaš web donosi jasne odgovore na pitanja: Tko? Što? Gdje? Kada? Kako? Zašto?. Na ova pitanja odgovorite na svojoj početnoj stranici. Važno je zapamtiti da većina ljudi skenira sadržaj weba i ne posvećuje mu puno pažnje.

Suština sadržaja web stranice je originalnost. Tražilice i publika žele originalan sadržaj. Komunicirajte osobnost tvrtke, zaboravite žargon industrije i redovno ažurirajte sadržaj.

sadržaj

Stvorite stranicu s vijestima

Jedna stranica koja se često zanemaruje, ali je važna za promociju vašeg poslovanja je stranica s vijestima. Neke tvrtke koriste blog za to. Stranica s vijestima je ona na kojoj možete komunicirati o tome što se na svakodnevnoj ili tjednoj bazi događa u vašoj tvrtki. Razvijanje stranice s vijestima može imati pozitivan utjecaj na vaše poslovanje iz više razloga:

  • Osoblje i kupci su uključeni u vaš posao
  • Izgrađujete svoj imidž i ugled
  • Ilustrirate koliko ste proaktivni u svom poslu
  • Izvorni sadržaj će se proaktivno promovirati na svim tražilicama.

Povezano: Kako napisati savršen “O nama” sadržaj na webu?

Kakve vijesti trebate stavljati na svoj web?

  • Razmislite o naslovu svake objave, kao što vjerojatno i vama, tako će i vašim čitateljima naslov prvo privući pažnju. U bilo kojem pretraživanju pojavit će se samo prvih 50-60 znakova naslova. Nikad nemojte ponavljati naslov u uzastopnim postovima jer će tražilica misliti da je to duplikat.
  • Koristite govor niše kojoj se obraćate, pišite za svoju publiku.
  • Kratke rečenice trebaju biti osnova sadržaja. Popisi vam mogu pomoći, ali samo ako su relevantni i korisni za sadržaj.
  • Mijenjate ključne riječi. Stalno ponavljanje imena vašeg poduzeća unutar svakog članka smjestit će vas dalje na popisu pretraživanja.
  • Fotografije i videozapisi privući će publiku, ne postoji bez razloga izreka “Slika govori više od 1000 riječi!”.
  • Citat CEO-a ili kupca igra važnu uloge, nastojte ga dodati u priču jer joj daje na težini.

Povezano: Kako napraviti web stranicu s pričom koja prodaje?

Pri stvaranju sadržaja ili vijesti za vašu webu stranicu, proučite naslovnice časopisa i novina. Promatrajte što vam privlači pažnju i iskoristite iste trikove u stvaranju svog sadržaja.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...
- Advertisment -