Samohrana majka Olga Soshnikova prepoznala Hrvatsku kao svoj dom u kojem ženama pomaže da postanu bolje verzije sebe

U vremenu kad je 65 posto osoba s problemima pretilosti u Hrvatskoj, sigurno je jedan od najvećih izazova modernog društva briga o zdravlju te poboljšanje zdravstvenog i mentalnog stanja ljudi. Loše životne navike i povećana razina stresa imaju dokazano i loš utjecaj na psihičko stanje u obitelji, no navike je čini se teško mijenjati, posebno loše.

„Osmislila sam program koji nas tjera da pomičemo vlastite granice i kroz stalnu edukaciju i podršku, zajedno koračamo do najbolje moguće psihičke i fizičke verzije sebe,“ ističe Olga Soshnikova, osnivačica programa #BetterMeHrvatska.

#Betterme postiže osobne ciljeve

Tijekom 6 sezona programa smo shvatili da njegova istinska svrha jest postizanje osobnih ciljeva – koliko god veliki oni bili. Govorimo o različitim ciljevima, jer praćenje programa otvara u vama novu verziju sebe o kojoj niste ni slutili da postoji. „Dream big“, moj je glavni moto i s programom to postigne svaki sudionik“, kaže Olga.

Iako je porijeklom Ruskinja i u našu zemlju se doselila prije 7 godina, ova ginekologinja po struci kaže da njena očaranost Hrvatskom počinje prije deset godina, kada je ovdje došla na ljetovanje. „Tri godine poslije tu sam se odlučila preseliti i stvoriti obitelj i nisam požalila jer je Hrvatska zemlja u kojoj zbog kvalitete života želim ostati i raditi“, nastavlja svoju zanimljivu životnu priču dr. Olga Soshnikova (35).

Olga se nikad ne žali na okolnosti u kojima živi, ali nije lako biti samohrana majka, imati dva kredita i raditi tri posla, a uz to biti podstanar. Poduzetnica je već pet godina. Najprije je vodila salon ljepote, zatim osnovala agenciju za organizaciju vjenčanja za strance koja i dalje uspješno posluje, a potom zbog bolesti supruga uspješno preuzela vođenje ronilačkog kluba Orca, koji je pod njenim vodstvom postao broj jedan u Istri.

„Slobodno mogu reći da je iza mene i zbog bolesti i zbog razvoda, najgore dvije godine, ali i najbolje, jer sam se suočila sa svojim najgorim strahovima i dotaknula dno, i to me vratilo u život.”

Na kreiranje programa kaže da ju je inspiriralo vlastito iskustvo. Sjećam se perioda kad
sam se debljala doslovce od zraka, ističe Olga dodajući da je vježbala upornošću
manijaka pod stručnim nadzorom, ali i imala  intenzivne kombinirane treninge.

Vježbala sam 5 puta na tjedan, osim toga sam trčala svaki vikend, to je bilo pravo
mučenje sa 85-87 kilograma koje sam tada nosila na sebi. U trgovini sam ostavljala
nenormalne iznose zbog kupovanja „zdrave hrane“ i ništa nisam uspjela promijeniti u
svom izgledu tijekom duge četiri godine, naglašava Olga.

„Još uvijek sam bila pretila, nezadovoljna i totalno isfrustrirana od pokušaja da se u fizičkom smislu promijenim na bolje. U tom trenutku sam naišla na jedan fitness program koji sam počela istraživati i shvatila sam da temelj tog programa potiče iz Amerike od prije dvadeset godina.  Liječnička struka i prirodna znatiželja dogurali su me do stvaranja posebnog programa #BetterMeHrvatska, koji je od trenutka osnivanja u ožujku ove godine do danas promijenio na bolje moj život i živote stotina sudionika“, pojašnjava Olga.

Cijeli program #BetterMeHrvatska se odvija online, na posebno osmišljenoj platformi
zatvorenog tipa, na kojoj se jamči apsolutna privatnost i zaštićenost, a svaki sudionik
ima svog osobnog motivacijskog trenera. Unikatnost programa je u tome da se
njemu može pristupiti iz bilo koje točke svijeta u bilo kojem trenutku, i za to vam je
potreban samo mobitel ili laptop te internetska veza. Trenutno u programu ima
sudionike iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Rusije, pa čak SAD-a i Meksika.

„Ovog ožujka BetterMeHrvatska otvorila su vrata prvog online fitness programa u
Europi s velikim nagradama za sudionike, kao što su 10 000 kn za prvo mjesto te
brojne druge nagrade! Ukupno smo do sada “kupili” višak kilograma naših sudionika
sa 100 000 kuna. Svakodnevne vježbe uz objašnjenje profesionalnog fitnes
instruktora, savjeti, recepti zdrave prehrane i posebni kalkulatori, te jedna dobra doza
pažnje osobnog  trenera koji je uz vas svaki dan je garancija da vi možete doći do
životne točke na kojoj se osjećate sretni i zadovoljniji“, smatra Olga Soshnikova. Nemojte zaboraviti i na poticaj od 10 000 kuna, tri prosječne plaće u RH, koji vas itekako potiče da ne odustanete od samih sebe.

Na vječno pitanje može li baš svatko smršavjeti kaže da je sigurna u to i da je njen
program daleko od klasičnog programa mršavljenja, zato jer su ciljevi puno
dugotrajniji, a to je stjecanje zdravih navika koje vas prate kroz cijeli život.
„Apsolutno smo uvjereni, te smo dokazali na primjeru svojih sudionika, da svaka
žena koja pomno prati program, može doći u željenu formu i zauvijek zadržati
postignute rezultate. Cijena sudjelovanja u prvoj sezoni programa, koji traje 7
tjedana, s tim da je prvi, warm-up tjedan besplatan, iznosi 280 do 600 kuna, ovisno o
odabranom paketu. Tijekom samog programa nema dodatnih plaćanja“, kaže Olga.

betterme_1

“Moja mama je #BetterMeHrvatska”

„Svaki čovjek ima pravo na izbor. Moj je živjeti danas. Probudim se, napravim sve što mogu, i bez okretanja nastavljam dalje. Želim raditi najbolje i u svakom trenutku biti spremna učiniti nešto dobro, bilo za sebe ili za druge, i to je to. Jednostavan recept života, naglašava Olga,

dodajući da se i dalje vidi samo u Hrvatskoj, ali s programom #BetterMeHrvatska koji se širi Europom.

„Samohrana sam majka i nemam u Hrvatskoj apsolutno nikog, osim predivnih prijateljica, koje mi ponekad pomažu oko 5-godišnje Marushke, ali to ne smatram problemom već poticajem. Iza sebe imam neuspjeli brak u kojem sam naučila puno o sebi i svojim
mogućnostima, i za to sam jako zahvalna“ pojašnjava Olga.

„Imala sam priliku suočiti se s nevjerojatnim „projektom“, a to je bilo spašavanje života supruga od maligne bolesti otkrivene u 4. terminalnom stadiju. U 30 dana od dijagnoze pronašla sam donatora iz Rusije, koji je platio vrtoglavih 280 tisuću dolara za liječenje u jednoj od najboljih klinika u Izraelu. Slijedilo je 10 tura kemoterapija. Mjesec dana zračenja i dan operacije, koja je trajala više od 11 sati. Taj dan sam osjetila smrt tako blizu, sjećam se još uvijek toga crnila u koje sam padala dok sam čekala vijesti iz operacijske sale. Tek kasnije sam saznala da su ga za to vrijeme dva puta morali oživljavati“, govori Olga o najtežem životnom razdoblju.

„Iza toga nas čekalo razdoblje oporavka, završila sam tečaj stoma medicinske sestre kako bi mogla maksimalno olakšati njegovo stanje. Moja obitelj je bila stalno oko nas, bili su mi ogromna podrška, financijska i moralna. Moja mama i sestre dolazile su iz Rusije u Izrael, a kasnije u Hrvatsku, hranili su nas i pomagali meni oko Marushke, jer je u tom trenutku bila vrlo upitna naša egzistencija. Sjećam se dana kada nisam mogla platiti najam stana po 4 mjeseca, a radila sam kao manijak. Troškove putovanja, rehabilitacije, života u inozemstvu sam morala snositi sama, a to su bili ogromni iznosi. Bilo je trenutaka kad sam sjedila na podu u kupaonici stana koji smo iznajmili u Izraelu, jer su nas komplikacije nakon operacije zadržale tamo gotovo 3 mjeseca i plakala sam od straha. Nisam smjela plakati na glas da ne bih preplašila kćer. Te noći u panici kada sam spavala po 2 do 3 sata i te suze u bezvučnim grčevima na podu ledene kupaonice nikada neću zaboraviti i to mi daje snagu sada, i kada su i poslovni i životni uvjeti takvi, da bi morali davno odustati od sebe i svojih snova. Svaka od tih užasnih noći je kap u temeljnim vrijednostima osobe u koju sam se pretvorila“, naglašava Olga.

Poklonila sam bivšem suprugu život, ali nismo uspjeli sačuvati naš brak. To je kao i u poslu, svakodnevni i naporni rad ostavlja trag na obojici partnera. No nismo bili dovoljno dobri partneri, što se dešava mnogima, nažalost“, ističe Olga.

„Naša kćerkica Marushka je moja inspiracija. Ona je jedno nevjerojatno pametno
dijete, obožava vježbati sa mnom, te me rado prati na trkama i u brzim šetnjama, dok ja trčim ona biciklira. Na pitanje, ko je njena mama, ponosno odgovori:“ Moja mama je #BetterMeHrvatska!“, pojašnjava Olga kroz smijeh.

Žena je žena – svugdje u svijetu

“Uvijek naglašavamo kako #BetterMeHrvatska nema veze s dijetama već sa zdravim
načinom života i postizanjem ciljeva, koji god da bili. U programu nisu dozvoljeni proteinski napitci, čajevi i cijela prehrana se temelji na svim dostupnim namirnicama, koje vas učimo pametno kombinirati za svaku priliku.
Kroz 7 tjedana našeg programa ne samo da dođete u bolju kondiciju,
već uštedite puno novaca uz naše recepte i savjete za kupovinu namirnica.
Više puta smo čuli od naših sudionika da su recepte toliko dobri da i cijela obitelj se
počela hraniti zdravije te da njihova djeca oduševljena s vježbama i rado im se
pridružuju“, ističe Olga.

„Apsolutno svaki čovjek može imati idealnu težinu. Mi ne namećemo nikakve
standarde i ne težimo krajnostima kao sto je skinny look ili body pozitive. Kao
liječnica tvrdim da prekomjerna težina ne može biti zdrava ni pozitivna već pogađa sve sustave organizma i negativno utječe na njihovu normalnu funkciju. Naš program je puno više od programa mršavljenja, #BetterMe znači da postepeno otkrijete za sebe pravu, najbolju verziju sebe, koja ne mora biti mršava ili pretila nego točno po vašoj mjeri“, smatra Olga.

“Savjetujem svima da se priključe našem programu! Ponosna sam na  program i na
primjeru više od 350 sudionika smo dokazali da program djeluje! Razradili smo  3
nivoa, za mame od 6 tjedna do 3 godine starosti djeteta, klasičnu verziju za sve
sudionike koje žele dobiti maksimalni učinak u 6 tjedana i naprednu verziju za naše
vjerne sudionike koje su već postale #BetterMeHrvatska verzija. Trenutno su u prodaji ulaznice za još jednu, posebnu Božićnu verziju programa, “Punim srcem za dobrotvorne svrhe”,  s kojim doniramo u fond 10 udruga diljem Hrvatske.

Sada se okrećem tržištu koje poznajem kao samu sebe, ženama. Jer žena je žena
svugdje u svijetu, ističe Olga.

Pronadite vise informacija na službenim stranicama www.bmwell.com, Instagramu @bettermehrvatska, Facebook stranici Better Me Hrvatska i You Tube kanalu BetterMeHrvatska.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više