Slack komunikacijski alat za tvrtke koji će u potpunosti zamijeniti e-mail komunikaciju

Komunikacijska tehnologija napreduje iz dana u dan i nikada nije bilo jednostavnije stupiti s nekim u kontakt, poslati mu poruku, sliku ili neki dokument. Milenijska generacija koristi različite alate komunikacije, a za neke od njih starije generacije možda nisu ni čule.

U poslovnom svijetu je među tom mlađom generacijom sve popularniji komunikaciji alat Slack. Zašto? Slack je integrirao sve komunikacijske alate koje koristima svakodnevno – e-mail, Dropbox, društvene mreže, chat aplikacije, poput Messengera, Vibera… sve u jednu jedinstvenu platformu.

Slack – komunikacijski alat budućnosti

Slack je online platforma pokrenuta 2013. godine u San Franciscu. Iza ovog „izuma“ stoji Stewart Butterfield, ujedno i jedan od osnivača Flickra. Zahvaljujući svojim jedinstvenim značajkama, Slack je dosegnuo veliku popularnost u poslovnom svijetu, naročito među spomenutom mlađom generacijom.

Zašto je Slack drugačiji? Danas imamo dostupne različite alate za komunikaciju unutar tvrtke, ali nakon nekog vremena postaje zamorno pregledavati poruke ili dokumente sa Skypea, e-maila, Dropboxa ili drugih alata koje inače koristimo za komunikaciju i razmjenu podataka i dokumenata s kolegama i šefovima. Ova platforma vam omogućuje da sve integrirate na jedno mjesto.

Slack je vrlo jednostavan za korištenje. Jednostavno odete na web stranicu Slacka i stvorite novi tim. Na tražilici možete pronaći i postojeći tim ako vaši kolege imaju račun na Slacku. Osnovna verzija je besplatna, dok se ostale značajke platforme, poput tražilice arhive poruka ili statističke obrade naplaćuju 6,67 dolara mjesečno po korisniku.

Slack funkcionira kao primjerice FB Messenger. Razgovori su dostupni svima i svaku poruku koju pošaljete vide svi članovi vašeg tima. Ali te je razgovore moguće je podijeliti na „kanale“, odnosno različite grupe. Možete napraviti grupe za različite odjele u vašoj tvrtki (marketing, računovodstvo) ili grupe za projekte na kojima trenutačno radite.

Ti kanali, odnosno grupe, su javni. Ako želite, možete napraviti privatnu grupu i u nju pozvati samo dvoje, troje ljudi. I samo će oni vidjeti poruke koje pošaljete unutar te grupe. Isto tako, možete poslati privatnu poruku samo jednoj osobi, koju će vidjeti samo ta osoba.

Slack_3

Slack nije samo za razgovor, tj. dopisivanje unutar tima. Putem Slacka možete slati dokumente; Word, Excel, PowerPoint prezentacije, PDF… i ispod dokumenta možete staviti komentare, primjerice, ako je potrebna neka izmjena u dokumentu.

Još jedna prednost Slacka je ta što svaki član tima ima svoju oznaku, kao na Twitteru, primjerice @Anamarija. Ako radite neki drugi posao, na nekoj drugoj stranici ili dokumentu, Slack vas obavještava da vam je netko poslao poruku. Naravno, pod uvjetom da je vas je u poruci označio. Možete biti sigurni da nećete ništa propustiti. A ako niste sigurni što vas je točno kolegica jučer zamolila da napravite ili ako trebate pronaći neki dokument kojeg ste poslali putem Slacka još prošli tjedan, jednostavno možete potražiti u tražilici.

Na kraju, što se tiče integracije drugih komunikacijskih alata, Slack vam omogućuje da integrirate svoj, primjerice Twitter račun. Kada to napravite, bilo koja notifikacija Twitter računa vaše tvrtke dolazit će vam na Slack. Želite objaviti nešto na Twitteru? I to možete putem Slacka, privatno i poslovno.

Slack je prilagođen i za pametne telefone i tablete. Ne samo da Slack možete upotrebljavati online, na samoj web stranici, već možete skinuti aplikaciju za računalo i za mobitele. Vaš račun je u potpunosti sinkroniziran pa razgovor koji ste započeli na računalu, možete nastaviti na svom mobilnom uređaju i kad izađete iz ureda.

Vjerojatno vam je sada jasno zašto Slack polako ubija poslovnu komunikaciju putem e-maila, barem onu unutar tvrtke. Ne samo da je besplatan, već nevjerojatno praktičan. I najbolje, dostupan svugdje i svima.

Foto: Slack, StockSnap.io

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...