Kamo za vikend? Na Špancirfest ili u Opatiju?

Konačno smo došli do kraja ljeta, što znači da počinje Špancirfest. Deset će dana ovo slavlje uveseljavati posjetitelje, a vama savjetujemo da navratite barem jedan. Ako vas pak zanimaju neka događanja na obali, posjetite umjetničku izložbu Salvadora Dalíja u Opatiji.

Špancirfest

Već pune 24 godine varaždinski Špancirfest je zadužen za proslavu kraja ljeta. Ovaj uvijek zabavan i šarolik festival danas je simbol Varaždina, te događaj koji mnogi s nestrpljenjem očekuju. Festival se održava od 19. do 28. kolovoza, a bogati program nudi nešto za svakoga.


Pročitajte više: Ova dva restorana morate posjetiti ovog ljeta


Iz koncertnog programa posebno se izdvajaju Dubioza kolektiv, Pips, chips & videoclips, Daleka obala, Let 3, Massimo i Božo Vrećo, kao i mnogi drugi sjajni glazbeni umjetnici. Kazališni program uvijek je sjajno posjećen, a ove ćete godine moći uživati u tri hit komične predstave, kao i stand-upu čakovečkog komičara Vlatka Štampara.

Brincadeira i Heroji ulica uveseljavat će prolaznike svojim uličnim nastupima koji će vam odlično ‘sjesti’ dok isprobavate neku od mnogobrojnih gastro opcija. Posebno izdvajamo novi Špancir Burger festival.

Špancirfest brine i za mališane, te je za njih pripremljen bogat izbor aktivnosti, a ne sumnjamo kako će ih najviše oduševiti lunapark. Sve dodatne informacije potražite na službenim stranicama Špancirfesta.

Ako ste daleko od Varaždina, te vas muči smještaj, svakako obratite pozornost na Park Boutique Hotel. Smješten u strogom centru Varaždina, ovaj će vas hotel oduševiti moderno uređenim sobama i fantastičnom gastro ponudom, po mjeri svakog gosta.


Pročitajte više: Turistička sezona 2022. – je li doista ‘rekordna?’


Salvador Dalí: NADSTVARNO

Opatijski Umjetnički paviljon Juraj Šporer ugostio je izložbu NADSTVARNO koja sadrži stotinjak grafika koje će jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Salvadora Dalíja predstaviti javnosti.

Izložba je trenutno u tijeku, a moguće ju je pogledati do 20. rujna.

Ova će izložba predstaviti serije Nadrealni cvjetovi, Božanstvena komedija, Faust i mnoge druge.

Dalí se bavio umjetnošću od djetinjstva, a kao student umjetnosti pokazao je impresivan talent i sklonost neobičnim tehničkim sklonostima u slikarstvu, prema kojima je danas i prepoznatljiv.

Dodatne informacije o izložbi, kao i cijene ulaznica, potražite na službenoj stranici.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Silvija Dološić Groznica Ilok

„Jednog će dana moja Lota biti ponosna na svoju mamu“ –...

Silvija Dološić Groznica Voditeljica je odjela za komunalne poslove, poljoprivredu i zaštitu okoliša Grada Iloka. Svojim je angažmanom na poslu i...
- Advertisment -