Startupi iz Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije podijelili nagradni fond od milijun kuna

Posljednjeg dana održavanja EBAN Winter University 2016 konferencije, proglašeni su pobjednici startup natjecanja Zagreb Connect, koje je organizirano u suradnji s Gradom Zagrebom. Proglašenju su prethodila tri iscrpna dana u kojima su finalisti pripremali prezentacije i brusili svoje prezentacijske sposobnosti tijekom bootcamp radionice te se nakon toga imali priliku predstaviti poslovnim anđelima na pozornici dvorane Lisinski.

Žiri zaista nije imao nimalo lak posao birajući najbolje među najboljima, a od dvadeset finalista posebni dojam na poslovne anđele ostavili su startupi iz Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije.

Završena konferencija EBAN Winter University 2016

Nanodiy, startup koji omogućava stvaranje printanih otisaka na bilo koji tekstilni materijal, je za svoju ideju osvojio treće mjesto i novčanu nagradu od 7 tisuća eura. Uz to, isti je startup svojom idejom privukao pažnju medijske kuće NovaTV koja im je dodijelila posebnu nagradu, promo paket koji će im pomoći u budućem djelovanju.

Kako je ova konferencija posebna u svakom smislu, tako je jednu od nagrada dodijelila i sama publika koja je imala mogućnost glasanja preko službene aplikacije konferencije. Ovu nagradu u vrijednosti od 5 tisuća eura osvojio je također Nanodiy.

Drugu nagradu i 10 tisuća eura osvojio je Gowaft iz Velike Britanije, čija ideja predstavlja nov inovativan način za prenošenje teških predmeta po gradu.

Najzanimljiviju ideju, prema mišljenju žirija, imao je startup 45HC koji je nagrađen prvim mjestom i novčanom nagradom od 20 tisuća eura. Ova digitalna kompanija za prijenos tereta preko oceana s učinkovitom logističkom mrežom je, uz prvo mjesto, osvojila i put u Silicijsku dolinu.

Suorganizator  konferencije, Grad Zagreb dodjelio je i posebnu nagradu. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić uručila je nagradu od 5 tisuća eura startupu Vollo. Osim novčane nagrade, osvojili su i jednogodišnji program predinkubacije/inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb. Uz to, pobjednik Zagreb Connecta, u partnerstvu sa Veleposlanstvom Republike Izrael u Hrvatskoj, putuje u Tel Aviv gdje će se upoznati sa startup zajednicom Izraela.

Organizatori startup natjecanja Zagreb Connect i EBAN Winter University 2016 konferencije, Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE i Grad Zagreb izrazili su još jednom zadovoljstvo svima koji su ušli u finale i predstavili se na konferenciji.

Kao što smo najavili, pripremili smo spektakl u Zagrebu kakav se rijetko vidi. Iznimno sam sretan i ponosan jer smo uspjeli pokazati što sve Hrvatska može i nadamo se otvorili vrata novim investicijama. Čestitam svim finalistima koji su bili dio Zagreb Connecta i EBAN Winter University konferencije jer ova dva događanja predstavljaju početak naše podrške na njihovom putu prema krajnjem uspjehu. Svi startupi koji su večeras na ovoj pozornici zalog su jedne bolje budućnosti i bolje Hrvatske, te će jednog dana igrati važnu ulogu u našem gospodarstvu.“ – izjavio je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i organizator konferencije Davorin Štetner.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić također se zahvalila svim sudionicima te poručila da ”Grad Zagreb ne želi stati samo na mentoriranju startupa, već ide i korak naprijed te im želi pomoći i u financiranju, a ostvarit će to kroz VC fond i infrastrukturu koju priprema te koje će pokrenuti dogodine na Velesajmu. Na velesajmu ćemo otvoriti Tehnološki park i time zaokružiti paket mjera za naše startupe. Ovogodišnji Zagreb Connect, zajedno s EBAN Winter University 2016 nadmašio je sva naša očekivanja i predstavlja još jedan dar našim startupima.”

Popis svih dobitnika nagrada Zagreb Connect:

  • Put u Silicon Valley za dvije osobe iz tima, networking program u trajanju od 7 dana – 45HC
  • Put u Tel Aviv, upoznavanje sa startup zajednicom u Izraelu, u suradnji s partnerom Izraelskom ambasadom u Hrvatskoj – Vollo
  • Nagrada publike u iznosu od 5.000 Eura, gledatelji su glasali putem službene aplikacije konferencije – Nanodiy
  • Nagrada medijskog pokrovitelja Nova TV – promotivni oglašivački paket – Nanodiy.
  • Nagrada brončanog sponzora Microsoft u iznosu od 25.000 dolara (Azur paket) – TinitusOFF
  • nagrada u iznosu od 7.000 eura – Nanodiy
  • nagrada u iznosu od 10.000 eura – Gowaft
  • Posebna nagrada Grada Zagreba u iznosu od 5.000 eura i jednogodišnji program predinkubacije/inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb – Vollo
  • nagrada u iznosu od 20.000 eura – 45HC

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više