Tri slova koja vam mogu promijeniti život – ovo je PYT!

Ovo je najpopularnija riječ u Danskoj, zemlji koja je u posljednje vrijeme postala asocijacija na sretan život, baš kao i ostatak Skandinavije. Sigurni smo da vas zanima što su sada smislili i kako to možemo preuzeti, zar ne?

Relax, take it easy

Danci imaju puno riječi koje opisuju njihov lifestyle, sjetite se samo hyggea koji se bazirao na stvaranju ugodnog i intimnog ozračja. Kao svojevrstan nastavak trenda preuzimanja danskih životnih koncepata, stiže i PYT.

Radi se o konceptu koji nema doslovan prijevod, ali nije ga teško shvatiti. Označava način na koji se suočavamo sa manjim ili većim životnim porazima ili razočaranjima i nudi naizgled jednostavno rješenje za borbu protiv svakodnevnog stresa kroz – prihvaćanje svega što dolazi bez živciranja. Prema ovim obilježjima, PYT dijeli neke prakse koje zagovara i mindfulness, a to su primjerice fokusiranje na pozitivno i svjesnost svojih misli.

Sigurno ste nekad rekli „događa se“. Upravo takav stav esencija je ovog pristupa. On podsjeća da je možda bolje otići korak unazad i vratiti fokus nego pretjerano reagirati na nešto.

što je pyt

Gužva u prometu? Bez živciranja!

PYT može poslužiti i kao alat koji nam može pomoći da odustanemo od ideje perfekcionizma i naučimo prihvaćati datu situaciju koja je izvan naše kontrole. On nudi način da pustite što se dogodilo i nastavite dalje. Tako vas male, neugodne frustracije koje se svakodnevno pojavljuju neće preopterećivati.

Sljedeći puta kad vam vlak zakasni ili kada neočekivano padne kiša, nemojte se nepotrebno uzrujavati i trošiti energiju jer – PYT.

Ako je potrebno, izgovorite i naglas ovu riječ kako biste se prisjetili da je bolje neke stvari pustiti nego dopustiti da zbog njih budete pod stresom. Svaki takav podsjetnik povećat će vaše zadovoljstvo i na kraju dovesti do promjene stava. Konstantno žaljenje i negativnost tako ćete zamijeniti opuštenim prihvaćanjem i svojevrsnom utjehom. Izgleda da je ponovno popularna ona „Que sera, sera.“

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više