Preparat u obliku pudera koji štiti vaše lice od sunca

S pojavom prvih sunčevih zraka naše lice je svakodnevno izloženo njihovim štetnim učincima – kad šećemo prirodom, užurbano prolazimo ulicama na putu na posao, pijemo kavu na sunčanim terasama…

Već tada je potrebno štititi lice kako bismo ublažili štetne učinke sunca na koži i utjecali na smanjenje rizika od pojave kožnih tumora i preranog starenja kože.

Sunforgettable je preparat koji je dostupan u obliku četke, lako nanosi na lice i ponovno primjenjuje tijekom dana. Možete ga primijeniti i na lice koje ste našminkali i na taj način obnavljate zaštitu svog lica u svakoj prilici. Preparat je vodootporan u trajanju od 80 minuta.

Potražite svoju Sunforgettable četkicu u Poliklinici Hilarus gdje možete dobiti i dodatne savjete o zaštiti od sunca i očuvanju zdravlja i ljepote Vaše kože od dermatologinje dr. Tanje Vrčić.

Nekoliko činjenica o zaštiti od sunca

Pravilna zaštita kože od sunca uključuje izbjegavanje izlaganja suncu i upotrebu lokalnih preparata sa zaštitnim faktorom, koji se nanose na kožu.

Osim izbjegavanja izlaganja suncu mehanička zaštita uključuje i nošenje adekvatne odjeće; šešira sa širokim obodom, odjeću s dugim rukavima ili nogavicama ili u novije vrijeme odjeću koja je impregnirana sa kemikalijama koje upijaju UV zračenje.

Što znači zaštitni faktor 30 ( SPF 30) u nekom lokalnom pripravku – kremi li losionu?

sunforgettable

Broj faktora zaštite od sunca ( SPF ) nam ukazuje na produljenje mogućnosti izlaganja suncu bez nastanka crvenila kože, na primjer – osoba koja obično razvije crvenilo kože nakon 10 minuta izlaganja suncu, nanošenjem kreme sa faktorom 30 produljiti će vrijeme na 300 minuta. Kemijski faktori zaštite od sunca apsorbiraju UV zračenje. Fizikalni faktori zaštite blokiraju i reflektiraju UV zračenje.

Sve WiA članice ostvaruju popust od 10 %.

Foto: Poliklinika Hilarius/ Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

mikromenadžiranje

Svjetska HR stručnjakinja: Ako ne vjerujete svojim zaposlenicima dok fleksibilno rade,...

Povjerenje je temelj svake uspješne veze, bilo profesionalne ili osobne, a kad je izbubljeno, izuzetno je teško popraviti ga. HR stručnjakinja...