Što napraviti kad vam se poslodavac nakon razgovora za posao ne javlja?

Ako ste proveli neko vrijeme pohodeći različite razgovore za posao, onda vam se sigurno dogodilo da barem jednom niste dobili nikakvu povratnu informaciju. Iz vaše perspektive, razgovor je prošao odlično. Pripremili ste se dan ranije, imali ste odgovor na svako pitanje, došli ste uredno odjeveni, samouvjereni i ne samo da ste došli na vrijeme, nego ste i uranili. Izlazite iz ureda zadovoljni i sigurni da ćete dobiti barem odgovor, ako ne i poziciju. A onda?

Nakon odličnog razgovora ne stiže odgovor

Šutnja. Nema odgovora. Prolazi dan, dva, tjedan, a odgovor ne stiže. Više niste sigurni što je poslodavac rekao – je li se obećao javiti ili nije? Je li rekao da će se javiti unutar tjedan dana ili mjesec dana? Razmišljate o tome je li se što dogodilo – jesu li izgubili vaše podatke, netko je možda slučajno bacio životopis u smeće? A što ako im se niste svidjeli? 


Pročitajte više: Trebaju li kandidati biti plaćeni za razgovor za posao?


STOP!

Ovo je mjesto gdje svatko treba podvući crtu. S jedne strane, radi se o očitom over-thinkanju. S druge strane, nitko osim poslodavca ne može znati što mu se vrti u glavi. Možda je stvarno izgubio vaš kontakt, a možda je samo izrazito zauzet. S druge strane, ponekad je malo truda s vaše strane dovoljno da vas uzdigne iznad drugih kandidata.

Pošaljite mail nakon razgovora za posao

Zato career contessa donosi obrazac koji možete poslati nakon odrađenog intervjua. Zašto? Iz više razloga. Prvi je da pokažete da vam je stalo do posla i nakon što ste otišli. Drugi je što ćete se u toj poruci reflektirati na razgovor koji se odvio, dajući do znanja da ste aktivno sudjelovali u njemu. Treći, i možda najvažniji, na tu ćete poruku svakako dobiti dogovor. Osigurali ste si zagarantirani feed-back, pa čak i da niste dobili posao ili da se niste svidjeli poslodavcu.

Obrazac izgleda ovako!

Draga ili dragi gđo./gdine. (Ime)

Zahvaljujem na vremenu koji ste izdvojili za mene (na taj datum) i dali mi priliku za razgovor o (toj poziciji).

Zaista sam uživala u razgovoru, a posebno (anegdota). Voljela bih provjeriti u kakvom je statusu pozicija i tražite li još uvijek nekoga za nju. Što više učim o (ime poduzeća), sigurnija sam da želim biti dijelom tako dinamičnog tima.

Srdačan pozdrav,

(ime i prezime)

Foto: Unsplash/Magnet.me

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pita s trešnjama

Pita s trešnjama: neodoljiv desert idealan za ljetne dane

Sezona je trešanja, a ovo omiljeno ljetno voće daje poseban štih i okus svakom desertu. Nećemo vas ostaviti bez ukusnog recepta...
- Advertisment -