Švicarski poduzetnik proizveo čokoladu koja ublažava menstrualne bolove

Mnoge žene za vrijeme menstruacije pate od teških bolova. Iako im ti menstrualni bolovi onemogućuju izvođenje svakodnevnih aktivnosti, one svejedno moraju raditi.

Prema jednom istraživanju, bolna menstruacija može biti jednako loša kao i srčani udar.

Žene kad su u PMS-u ili za vrijeme menstruacije često su i razdražljive, teže kontroliraju svoje osjećaje i imaju pojačanu želju za hranom – osobito za nečim slatkim. Dosad se smatralo kako takva nezdrava hrana puna šećera može izazvati samo trenutno zadovoljstvo,ali da ne može ublažiti menstrualne bolove.

Čokolada protiv menstrualnih bolova

Marc Wilmer je švicarski čokolatijer koji je zaslužan za prvu čokoladu protiv menstrualnih bolova „Frauenmond“. Ova čokolada ima visok udio kakaa (60 posto) te 17 različitih švicarskih planinskih biljaka koje olakšavaju menstrualne bolove i popravljaju raspoloženje.

Tamna i crna čokolada koja s puno kakaa sadrži magnezij koji opušta tijela te otpušta serotonin (hormon sreće). Uz to, smanjuje i krvni tlak i povećava koncentraciju.

čokolada protiv menstrualnih bolovaFoto: YouTube Screenshot

Na ovoj je čokoladi Wilmer radio čak tri godine. Premda je čokolada namijenjena isključivo ženama kako bi im ublažila menstrualne bolove, Wilmer je istaknuo kako je i muškarci također mogu jesti te da je on već kušao, piše Independent.

No, zasad čokoladu možete kupiti samo u Švicarskoj.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -