Tamara Zubak odustala od karijere u turizmu i želi svima približiti alternativne tehnike za bolju kvalitetu života

Za Tamaru Zubak 2011. godina po mnogočemu je bile prijelomna. Majka dvoje djece, u potrazi za načinom da poboljša svoj život, ali i da pomogne svojem sinu koji je zaostajao u govoru, susreće se s energetskom tehnikom – Theta Healingom.

“Doktori su sinovo stanje tretirali kao normalno, uzevši u obzir njegovu dob i spol, no majčinski instinkt mi je govorio drugo te se na kraju ispostavilo da postoji mogućnost da desna strana mozga, u kojoj se nalazi centar za govor, ne radi kako treba. Doktori su rekli da moramo čekati njegovu šestu godinu da bi se tako nešto moglo dijagnosticirati”, ističe Tamara.

Od turizma do energetskih tehnika

Potražila je pomoć u alternativnim metodama i došla do svoje sadašnje mentorice i učiteljice Theta Healinga, Romane Krstekanić iz Zagreba. “Ona je odradila jedan Theta Healing tretman sa mnom i sinom te su rezultati bili vidljivi već drugog dana kada se moj sin probudio i rekao – Dobro jutro mama! Istog trena sam poželjela znati sve o Theta Healingu i svima to prenijeti”, prisjeća se Tamara.

Poslovnu karijeru započela je u obiteljskoj tvrtci, gdje je radila kao voditelj ugostiteljskog objekta, nakon čega se osamostaljuje te 2006. godine otvara vlastiti lokal u Baški na Krku.

“Svi moji planovi za budućnost bazirali su se na ugostiteljstvu i turizmu, no ubrzo mi se život promijenio u potpunosti jer je došlo prvo dijete, ubrzo nakon toga i drugo dijete te je moja jedina karijera postala majčinstvo.

Oduševljenje Theta Healingom potaknulo me da se dodatno zainteresiram za ovu energetsku tehniku te od 2012. godine postajem certificirana praktičarka TH. Do danas sam završila DNK1, DNK2, Intuitivnu anatomiju, Srodne duše, Game of life, Theta ritmom do savršene težine, Manifestiranje i obilje u THInK® ThetaHealing Institute of Knowledge USA.

Organiziram predavanja, tečajeve i seminare TH te radim individualne konzultacije”, pojašnjava nam Tamara, koja brojne obveze odrađuje iz kućnog ureda.

“Kućni ured ima svoje prednosti, ali i nedostatke, jednako kao i ured van kuće. Ova varijanta donosi lakše usklađivanje obaveza, kako onih obiteljskih tako i poslovnih. Osobno smatram da kad radite ono što volite mjesto rada je manje bitno.”

tamara zubak

Theta Healing za bolju kvalitetu života

Tehniku Theta Healing utemeljila je Vianna Stibal još 1998. godine, a u Hrvatsku je stigla deset godina kasnije. Tamara se Theta Healingom počela baviti iz ljubavi i u početku nije slutila da će na tome graditi karijeru, no ubrzo je postala sastavni dio njezina života.

“Theta Healing je energetska tehnika kojom možemo unaprijediti kvalitetu vlastitog života i zdravlja promjenom stavova, razmišljanja i pogleda na život koji nas ograničavaju da budemo ono što doista jesmo i da razvijemo sve svoje potencijale – u pogledu posla i karijere, majčinstva i braka, zadovoljstva vezom i ljubavi, obiteljskim životom i prijateljima”.

Na jednostavan i brz način radimo promjene u našim životima koje su odmah vidljive – kroz bolji posao, veću plaću, pronalazak životnog partnera ili razrješenja razmirica i stavova unutar obitelji.

Kako bi približila različite tehnike koje se nude na području osobnog razvoja te koje u konačnici poboljšavaju kvalitetu življenja u svakom pogledu i segmentu života, Tamara u suradnji s Irenom Lučić iz Zagreba, 2012. godine u Opatiji organizira Festival cjelovitosti.

“Odaziv je bio dobar te su reakcije na ovaj event bile izuzetno pozitivne budući da je to bilo u vrijeme kada je stanje svijesti čovječanstva prelazilo na viši nivo odnosno kada su ljudi tek počeli mijenjati pogled na alternativne metode s primitivnog na pozitivno u smislu novih znanja koja im koriste u svakodnevnom životu.

U svijetu je pozitivan pogled na alternativne tehnike zaživio i prije, no u Hrvatskoj smo Festivalom cjelovitosti bili među prvima koji je na takav načini prezentirao alternativna znanja i njihovu dobrobit.”

Žene otvorenije alternativnim metodama

Ambicije na tome nisu stale. Kako bi promovirala i širila svoje ideje, znanja i tehnike, Tamara osniva Udrugu kvalitete življenja.

“Udruga je mlada i tek osnovana, no okuplja etablirane predavače iz različitih područja. Ciljevi Udruge su organiziranje predavanja, radionica, seminara, skupova, događanja, individualnih savjetovanja i ostalih aktivnosti kojima se promiče kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju.

Udruga djeluje najviše u okviru životne cjelovitosti iz područja osobnog razvoja, zdravog načina života, duhovnog razvoja, alternativnih tehnika, područja kulture i umjetnosti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva u odgoju i obrazovanju, preventivnog djelovanja, unapređenja i zaštite zdravlja.

Ženski dio populacije je otvoreniji ovim metodama tako da je većina sudionika na predavanjima, seminarima i tečajevima ženskog spola, no ima i muškaraca koji su vrlo aktivni.”, priča Tamara čija je velika želja da Udruga u budućnosti ima centar u kojem bi se održavale meditacija, yoga, masaže, predavanja, seminari, tretmani, da ima knjižnicu, igraonicu za djecu, koji bi i ženama i muškarcima, ali i cijelim obiteljima bio oaza mira.

tamara zubak

Womanary za zadovoljstvo iznutra i izvana

Od ove godine Tamara Zubak zaokupljena je još jednim projektom pod nazivom – Womanary. Ideja se rodila još 2014. godine, a sada je napokon i zaživjela.

“Cilj projekta Womanary je da se objedini duhovno i fizičko. Ne možemo biti samo duhovni, potrebno je uživati u svemu onome što nam život na zemlji nudi bez predrasuda jednako tako ne možemo biti samo fizički jer svi mi imamo dušu koju je važno njegovati.

Trebamo biti zadovoljni i iznutra i izvana jer jedno bez drugog ne ide. Womamary je skup mojih iskustava kroz duhovno putovanje koje mi je pomoglo da poboljšam sebe i svoj život u svakom smislu te želim to prenijeti i ostalim ženama.

U posljednje vrijeme žene su preuzele stvari u svoje ruke i zauzele rukovodeće pozicije u svim segmentima života, no ravnoteža muške i ženske energije je odavno u disbalansu. Nekoliko desetljeća unatrag žene su bile u podređenoj poziciji te da bi uspostavile ravnotežu krenule su u nadjačavanje s muškarcima što je rezultiralo da kod današnjih žena prevlada muška energija te se muškarci ne znaju više nositi s današnjim ženama.

Kroz Womanary projekt želimo postići da žena ponovo postane žena bez da se mora dokazivati ili nadmetati i bez da je u podređenoj poziciji.”, zaključuje ambiciozna Tamara Zubak.

A što je točno Womanary moći će se provjeriti u listopadu na trodnevnom vikendu za žene u Opatiji. Na jednom mjestu Womanary će okupiti vrhunska predavanja, ali i sadržaje za razonodu.

Sudionice očekuju brojni pokloni, odmor i opuštanje u spa centru, tombola, degustacija vina, izlaganje novih modnih trendova i još mnogobrojna iznenađenja kako bi doživjele iskustvo za pamćenje, ali i stekle potrebna znanja i vještine za život kakav svaka žena – zaslužuje!

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

  1. Obozavam nacin rada prekrasne Tamare… promijenila mi je u prvom susretu s njom pogled na moj zivot i zahvaljujuci njoj shvatila sam vrijednost same sebe i odlucila se na promjene stila nacina i pogleda na zivot…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...