Kamo za drugi produženi vikend? Naučite plesati, naučite plesti…

Drugi produženi vikend je pred nama. Ovaj put odmaramo u ponedjeljak, a donosimo vam četiri sjajne ideje ako vam nedostaje ideja kamo možete svratiti ovaj vikend. Neovisno o tome jeste li gurman ili umjetnik, ovaj vikend ćete imati što raditi.

Roštiljada na Mrežnici

Šestu godinu za redom organizira se roštilj i kupanje na Mrežnici, na kupalištu Bosiljevac, u organizaciji Planinarske ekipe Laganini.

Svaki si gost može sam osigurati dolazak, a za one koji prijevoz nemaju i za one koji su ga voljni ponuditi, sastanak je na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma. Dijelite li prijevoz, imajte na umu da se dijeli i trošak goriva, a iznos je otprilike 50kn po osobi, te se iznos daje vozaču.

Ponesite hranu koju želite baciti na roštilj uz koji komad više za ostale, pokoji kolač, kupaći kostim, glazbeni instrument ako znate svirati, frizbi, loptu i sve drugo što će uveseliti druženje.

Više o roštiljadi doznajte na Facebooku.


Pročitajte više: U ove 3 kolibe za odmor želimo provesti zadnje vruće dane ljeta!


Zaplešite tango

Bez obzira na to jeste li potpuni početnik ili ste dobro upoznati s tangom, Libertango ima program za vas. U pitanju je Tango po mjeri prilagođen svim stupnjevima. Na ovim ćete programima savladati tango strukturu, tehniku, izražajnost, glazbeni identitet i sami ples.

Dobrodošli su pojedinci i parovi, bez obzira na prethodno znanje i razinu vještine.

Poduke se odvijaju od četvrtka do nedjelje, a prijave su obavezne. Moguće ih je obaviti putem emaila, WhatsAppa ili putem kontakt-obrasca.

Detalje potražite na službenoj stranici.


Pročitajte više: Na povratku iz Dalmacije, obavezno posjetite barem jedan predivni vodopad u Hercegovini


Vestigium će vas duplo zaokupiti

Udruga Vestigium već godinama tradicionalno organizira Eko plac i razmjenu odjeće. Otvorite svoje ormare i preberite odjeću – sigurno ima nešto što ne nosite, što vam ne treba ili jednostavno više ne pristaje. Odaberit deset najboljih komada za koje smatrate da zaslužuju nove vlasnike, te ih čiste i uredne donesite na Vrbane, u Rudešku 142.

Eko plac je otvoren od 9:30 do 11:30 sati, a osim razmjene odjeće, možete kušati i sjajne proizvode lokalnih OPG-ova.

Na istoj adresi, ali u nedjelju, 14. kolovoza, Vestigium organizira radionicu izrade košara. Na ovoj radionici namijenjenoj početnicima naučit ćete izraditi košare tehnikom spiralnog pletenja. Materijal koji se koristi je rafija, suho lišće palminog drveta. Svakom je polazniku osiguran materijal dovoljan za izradu jedne veće ili dviju manjih košara.

Sve što izradite na radionici možete ponijeti sa sobom.

Na radionici ima mjesta za osmero polaznika, a cijena je 150kn. Požurite i rezervirajte svoje mjesto na: [email protected]

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -