Stomatologija se rapidno razvija: “Treba pratiti trendove”

Donedavno su stomatološke ordinacije bile sinonim za bol, a zvukovi i mirisi koji su dopirali iz njih rijetko su se kome sviđali. Danas je situacija u potpunosti drugačija, cijela je industrija doživjela veliki preokret uz tehnološki boom, koji je stomatologiju pogurao naprijed. Toliko je uznapredovala da je posramila mnoge druge grane medicine.

Moderna ordinacija, sofisticirana tehnologija

Stomatologija se danas poistovjećuje sa sofisticiranom tehnologijom koja s jedne strane liječi zube, a s druge ih čini prekrasnim i vizualno privlačnim. Sasvim je suprotstavljena boli i neugodnom iskustvu, a sve češće se čuje da je simbol lijepog osmjeha i zdravih zubi. Koliko je važan razvoj same znanosti, toliko je važno i pratiti najnovije trendove u svijetu estetike. Stomatolozi su postali stručnjaci za ljepotu, majstori dentalnog zdravlja i pratitelji tehnološkog razvoja. 


Počitajte više: Estetske ljuskice – apsolutni estetski hit


Dvije ordinacije, dva svijeta – ista razina usluge

U razgovoru s dvije stomatologice, Majom Štimac i Kristinom Horvat, upoznali smo na koji način funkcioniraju dvije sasvim suprotne ordinacije –  jedna koja postoji više od tri desetljeća i jedna koja se tek otvorila. Maja je vlasnica Štimac centra dentalne medicine koji posluje od 90-ih godina prošlog stoljeća. Prošla je cijelu modernizaciju struke na vlastitoj koži, a neke je trendove u Hrvatskoj i sama pokrenula. Digitalizacija joj nije strana – vlasnica je jednog od najmodernijih stomatoloških kompleksa u Hrvatskoj, koji u potpunosti funkcionira digitalno.

Doktorica Kristinom Horvat, koja otvorila ordinaciju usred korone, startala je na najvišoj razini. Kao vrsna stručnjakinja i poznavateljica tehnoloških trendova, specijalizirana za dentalnu estetiku, otvorila je Smiles&More by Kristina Horvat. Kako samo ime otkriva, ordinacija je okrenuta vraćanju osmijeha na lice zadovoljnih korisnika.


Pročitajte više: Djeca iz Bjelovara obožavaju svoju stomatologinju koja ih liječi u kostimu superzubarice!


Bez vrhunske opreme nema vrhunske usluge

Obje ordinacije danas su priznate i cijenjene upravo zbog svoje inovativnosti i profesionalnog pristupa – jer prate tehnološke trendove i usavršavaju svoje zaposlene za najkompleksnije zahvate. U stjecanju reputacije pomaže im i vrhunska oprema koja osigurava uslugu na najvišoj razini. Ove su se dvije doktorice pokazale poduzetnicama koliko i medicinskim stručnjakinjama – pokazuju kako za uspjeh nije dovoljna smo diploma, potreban je trud, rad i stalno usavršavanje.

Izazov predstavlja činjenica da uz tako sofisticiranu opremu, cijeli biznis ovisi o struji i internetu, ističe Maja Štimac. Kristina Horvat zato tvrdi kako joj je dobar davatelj internetske usluge ključan za uspješno poslovanje. Krenuvši od toga da su mnogi uređaji spojeni na Wi-Fi, preko fiskalizacije računa u fiskalnu blagajnu pa sve to jednostavne telefonske linije za naručivanje i komunikaciju s klijentima, stabilna i brza veza je ključna.


Pročitajte više: Danijela Glavosek Kovačić je privatna stomatologinja, razvija videoigre i aplikacije, otvara polikliniku, samohrana je majka, a sad ulazi i u politiku!


Uvijek biti prisutan!

Za uspjeh u brzo rastućoj industriji, ističu naše stomatologice, nužno je uvijek biti u svemu i pratiti trendove. Dok manje ordinacije, koje nisu mogle pratiti trendove, ostaju bez posla, oni koji ih vjerno prate blistaju svakim danom sve jače. Važno je znati što radiš i kamo ideš, ali i okružiti se dobrim suradnicima – bilo da su to kvalitetno ljudi koji rade za vas, bilo da su to kvalitetne tvrtke koje osiguravaju dobru uslugu.

Tekst je pripremljen u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Unsplash/Quang Tri NGUYEN

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kapi za oči

Naše oči rade sve napornije… kako im pomoći da održe tempo?

Gotovo da nema profesije u kojoj nismo izložene digitalnim ekranima. I dok primjenom nove tehnologije mi radimo pametnije, naše oči rade...
- Advertisment -