Tko plaća izlaske – muškarac ili žena?

Tko bi trebao platiti račun kad izlazite s muškarcem?Neke žene smatraju da bi to trebao uvijek biti muškarac kako bi pokazao da je kavalir, a druge žene se osjećaju uvrijeđeno ako im muškarac uvijek plaća izlaske. Tko bi zapravo trebao platiti? Ako pitate stručnjaka za odnose i veze Matthewa Husseyja, to je sasvim jednostavno – trebaju biti ravnopravni u tome.

Na svom je Facebook profilu podijelio video s jednog njegovog nastupa u kojem ga je žena iz publike upitala tko treba plaćati izlaske? Točnije, treba li žena platiti izlazak ako s muškarcem izlazi nekoliko mjeseci i on traži da račun podijele na dva jednaka dijela.

Tko plaća na prvom spoju?

Za početak, pitao je publiku što misle tko treba platiti na prvom spoju i svi su jednoglasno viknuli „muškarac“.  I to je stav većine ljudi, a ne samo one u njegovoj publici. No, Hussey se s time nije složio.

Kako bi se opravdala, žena je kazala kako bi muškarac trebao biti kavalir, pa samim time i platiti. „Prema toj logici, ako je muškarac dužan platiti, žene su dužne spavati s njim“, rekao je Hussey.

Čemu dvostruka mjerila?

Smijemo li tražiti od muškarca da nam plati naše vrijeme koje smo provele s njim? Ne pokazujemo li time samo da naša veza nije ravnopravna? Ne možemo suditi čije je vrijeme važnije i prema tome tražiti da se plaća za potrošeno vrijeme.

Što onda Hussey predlaže? Da se prema osobi s kojom izlazite ponašate jednako kao prema najboljem prijatelju. Od njega nikad ne biste tražili da vam plaća sve kave, izlaske, druženja… Pa tako nemojte ni od vašeg partnera.

Biste li vi izlazili s nekim tko nikada nije spreman platiti? Druga je stvar kad se radi o tome kako dvije strane nemaju jednake financijskih mogućnosti za plaćanje  i kad jedna strana drugoj plati primjerice boravak u skupom hotelu, jer si druga strana to jednostavno ne može priuštiti. No i ta druga strana pritom sudjeluje na neki drugi način, koliko joj to financijsko stanje dopušta. I to je pravedno.

Dakle, bez obzira želi li vaš muškarac biti kavalir kakvog je žena iz publike tražila, vi mu svejedno dajte do znanja da ste spremne platiti i biti ravnopravne u tome. Svaki će muškarac to cijeniti. Jer ukoliko nikad ne predložite da vi platite izlazak, muškarac će se osjećati iskorišteno.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

My Sensees

Hrvatska IT tvrtka osmislila uređaj za praćenje kvalitete zraka, a dostupan...

Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica' te predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih rizika diljem svijeta. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije prisutnost...
- Advertisment -