Top 5 božićnih poklona za ljubitelje jezika

“The excellence of a gift lies in it’s appropriateness rather than in it’s value”.

Charles Dudley Warner

Ponovno smo u sezoni darivanja. Ali što pokloniti svom omiljenom ljubitelju jezika? Sigurno imate jednog takvog u svojoj okolini? Onog koji gleda filmove bez titlova, preuzima aplikacije za učenje jezika za koje niste ni čuli, svima ispravlja gramatičke i pravopisne pogreške… Ne očajavajte! Bez obzira planirate li kupnju poklona mjesec dana unaprijed ili improvizirate u zadnji trenutak, donosimo vam nekoliko prijedloga koji će zasigurno izvući osmjeh na lice vašeg jezičnog entuzijasta!

Knjige

Ako volite igrati na sigurno, knjiga je uvijek dobar izbor! Bez obzira radi li se o dobrom romanu, priručniku, rječniku ili putopisu, vaš će jezičar biti oduševljen. Ako se odlučite za dobar roman a znate da vaš jezičar, osim dobrog romana, voli i dobar izazov, potražite izabrani roman na stranom jeziku kojim vlada ili kojeg uči. I naravno… vaša posveta je neizostavan element. Potrudite se i napišite nešto na jeziku koji ni vi ni vaš ljubitelj jezika ne govori. Ako ništa, oboje ćete se dobro nasmijati!

Audio Tečaj

Vaš jezičar je onaj tip koji svaki mjesec uči osnove novog jezika putem neke od brojnih besplatnih aplikacija? Svako jutro vas pozdravi nekim novim – vama nerazumljivim riječima? Istražite koji je sljedeći na popisu njegovih jezika i poklonite mu jedan od dostupnih tečajeva za samostalno učenje! Vjerujte nam… moguće da vam vaš jezičar već istu večer poželi laku noć na tom jeziku.

Magneti

Dobro ste čuli! Magneti nisu samo idealni pokloni ako se vraćate s dalekog putovanja. Magneti mogu biti i izvrstan poklon za našeg ljubitelja jezika. Ali ne bilo kakvi magneti! Vašem jezičaru poklonite paket magneta s riječima i slovima. Već sljedeće jutro očekujte ‘magnetsku’ poruku ili pjesmu na vašem hladnjaku! S vremenom, ovaj poklon može postati izvrsna zabava za cijelu obitelj…

Odjeća

Ponovno ste iznenađeni? Iako pričamo o ljubiteljima jezika a ne mode, jedno nužno ne isključuje drugo. Ako je vaš ljubitelj jezika ujedno i nepopravljivi ‘šminker’, ovo je vaš pravi izbor. No, naravno ne mislimo na bilo kakvu odjeću. Budite kreativni i napravite nešto posebno za svog jezičara-šminkera. Osmislite poruku baš za vašeg jezičnog entuzijasta i otiskajte je na njegov omiljeni komad odjeće. Jamčimo da će ga nositi još dugo, dugo vremena…

pokloni za ljubitelje jezika

Specijalizirani tečaj stranog jezika

I na kraju… nema boljeg poklona od znanja! Poklonite svom jezičnom entuzijastu neki od tečajeva ili radionica na stranom jeziku! To je idealan poklon koji se pamti i traje zauvijek! Jezični centar Sintagma u Splitu ovu sezonu nudi poklon bonove za radionice Prezentacijskih vještina i Poslovnog dopisivanja na engleskom jeziku.

Grupe su male, teme zanimljive, materijali autentični a nastava praktična i dinamična… zato požurite i osigurajte svoj poklon bon na vrijeme! Ako smo vam predaleko, vjerujemo da možete nešto slično naći i u vašoj okolini. U svakom slučaju, za koji god se od gore navedenih poklona odlučili, nećete pogriješiti. Vaši ljubitelji jezika znati će ih cijeniti!

Autor: Jezični centar Sintagma

Želite naučiti strani jezik? Olakšati poslovnu komunikaciju? Omogućiti si bolje poslovne prilike? – Jezični centar Sintagma je Vaše rješenje!
 Sintagma je prevoditeljski centar i suvremeno edukacijsko mjesto koje ima odgovor na sve Vaše jezične probleme! Tu smo da Vam olakšamo komunikaciju…

Foto: Sintagma

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

mikromenadžiranje

Svjetska HR stručnjakinja: Ako ne vjerujete svojim zaposlenicima dok fleksibilno rade,...

Povjerenje je temelj svake uspješne veze, bilo profesionalne ili osobne, a kad je izbubljeno, izuzetno je teško popraviti ga. HR stručnjakinja...