Top gadgeti koje ćete poželjeti u 2015.

Svake godine proizvođači informatički i tehničkih uređaja trude se na tržište izbaciti nešto novo i uvjeriti kupce kako je upravo to ono bez čega više neće moći zamisliti život.

Mislite da se varaju? Možete li zamisliti život bez pametnog telefona danas? A kad je 1992. godine IBM predstavio prethodnika današnjih pametnih telefona, nitko nije mogao ni zamisliti do koje će se oni razine razviti i koliko će nas osvojiti.

Stoga kad stotine proizvođača početkom godine stignu na CES ili Consumer Electronics Show i izlože svoje nove proizvode, možemo biti sigurni da će barem desetak osvojiti naša srca i postati prihvaćeni diljem svijeta.

Top gadgeti koje ćete poželjeti u 2015.

No, kako među stotinama novih proizvoda prepoznati one koji će žariti i paliti tijekom ove godine? Mi ćemo vam pokušati olakšati posao izborom nekoliko gadgeta za koje smo sigurni da će obilježiti ovu godinu.

Pametni satovi i drugi nosivi uređaji

top gadgeti apple watch

Apple je prije nekoliko dana najavio svoj Apple Watch, jedan od najiščekivanijih uređaja u posljednjih godinu dana. Ovaj pametni sat, koji dolazi u nekoliko modela, osim što zaista pokazuje vrijeme, zapravo služi kao produžetak pametnog telefona. Može se koristiti za čitanje i slanje e-mail poruka, SMS-ova, odgovaranje na telefonske pozive, ali i za praćenje fizičke aktivnosti nositelja, snalaženje u prostoru pa čak i plaćanje putem Appleovog servisa Pay.

Osim Appleovog pametnog sata i drugi su proizvođači najavili svoje verzije pametnih satova. Tako je švicarski proizvođač satova Swatch najavio sat koji bi mogao konkurirati Appleu zbog mogućnosti spajanja s pametnim telefonima pogonjenim Androidom.

Uz satove, na tržištu su se već pojavile i brojne pametne narukvice, prsteni, ogrlice i drugi nosivi proizvodi koji imaju istu zadaću kao i pametni sat i čine korak prema spajanju mode i tehnologije.

Virtualna stvarnost kroz Oculus Rift

top gadgeti oculus rift

Oculus Rift su naočale za virtualnu stvarnost i namijenjene su prije svega za igranje video igara. Ove naočale, koje su impresionirale čak i Marka Zuckerberga, na tržištu bi se trebale naći do kraja godine.

U planu je da se naočale koriste i za komunikaciju putem društvenih mreža, ali i interaktivne filmove i virtualne koncerte.

Korak prema tome napravili su i u Sonyu koji već naveliko rade na svojim naočalama za virtualnu stvarnost, koje će biti osmišljene za rad s njihovom igraćom konzolom PlayStationom 4.

I Samsung je predstavio svoj Gear VR, naočale namijenjene virtualnoj stvarnosti. Tko će napraviti najbolje i čije će biti najudobnije, treba tek odlučiti.

Parrot Power Pot

top gadgeti FP_Flower_Power_insitu_27_Veronica_IT_Water_Alert

Američka tvrtka Parrot osmislila je senzor zahvaljujući kojem više neće morati moliti susjede ili članove obitelji da vam dođu zaliti cvijeće kad ste na putu ili odmoru. Parrot Power Pot pametni je senzor koji prati vlažnost zemlje i zna točno kad je potrebno zaliti cvijeće. Zahvaljujući pratećoj aplikaciji, Parrot će vas obavijestiti o stanju svake vaše biljke – koliko joj treba svjetlosti, gnojiva, vlage te da li joj je pretoplo ili prehladno.

Osim toga, opremljen je i rezervoarom za vodu iz kojeg može zalijevati biljku i do mjesec dana. Naravno, ukoliko je pun.

Tko zna, možda upravo zahvaljujući ovom gadgetu uspijete održati na životu biljke za koje ste bili sigurni da neće preživjeti ljeto.

Livescribe Echo Smartpen

top gadgeti echo_photo7

Kad već govorimo o pametnim uređajima, ne smijemo preskočiti ni ovu pametnu olovku. Osim što vam može poslužiti da potpišete nekakav ugovor, Livescribe Echo Smartpen nudi vam mogućnost i bilježenje audio bilješki, ali i pohranjivanja svega što pišete u digitalnom formatu.

Nakon što bilješke prebacite na računalo, bez problema ih možete poslati kolegama u obliku PDF-a ili audio dokumenta. Jesmo li spomenuli da ova pametna olovka ima 2 gigabajta prostora za pohranu što osigurava snimanje od 200 sati audio bilješki, a s računalom se povezuje putem micro-USB konektora?

Neka vam sad netko pokuša prigovoriti da niste sve zapisali na sastanku.

Pametni i zdravi gadgeti

top gadgeti mat_new_big_01

Želite li ove godine doći u formu i posvetiti se svome zdravlju, na tržištu možete pronaći cijeli niz gadgeta koji će vam pomoći u toj namjeri.

Prije svega, krenimo sa SmartMatom. Ova pametna prostirka za jogu pomoći će vam da se pokrenete čak i ako nikad niste vježbali jogu. U kombinaciji s aplikacijom za pametni telefon provjerava izvodite li pravilno vježbe i upozorava vas što morate promijeniti kako biste se vratili na pravi put.

Drugi gadget koji preporučujemo je QuitBit Smart Cigarette Lighter. Iako izgleda kao običan upaljač, ovaj pametni gadget prati što radite i koliko pušite tijekom dana. Ako odlučite prestati pušiti, jednostavno postavite krajnji datum u QutiBitu i kako se budete približavali tom roku, ograničit će vam broj paljenja cigareta.

Iznenadit ćete se koliko zapravo popušite cigareta tijekom dana. Naravno, ukoliko ne “varate” korištenjem tuđeg upaljača ili paljenjem tuđih cigareta.

Imate li vi kakav gadget koji namjeravate kupiti ove godine ili koje jedva čekate da se pojave na tržištu? Javite nam u komentarima.

Foto: Apple, Parrot, SmartMat, Oculus Rift, Livescribe, Samsung

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...