Top zanimanje 21. Stoljeća – Data Analyst

Iskustvo nam pokazuje da premalo informacija znači nebrigu, previše informacija znači neznanje. I nije važno samo kakvu informaciju donosimo, već kako i kada. Informacija treba biti malo koliko je dovoljno i puno koliko je neophodno.

Cilj je otkriti nove stvari

I ne, nije dovoljno menadžere samo opskrbiti informacijama. Treba ispričati priču, donijeti im uvid u poslovanje kakvo do tada nisu imali. Cilj je otkriti, izvući na površinu nove stvari i nazvati ih pravim imenom. Priču temeljenu na jakim argumentima, koja ohrabruje i potiče menadžment na akciju i pomaže im da mijenjaju ustaljene putanje. Na bolje.


Pročitajte više: Kako preživjeti kao žena u IT sektoru? Uz ovih 6 savjeta


Data Analyst – Zanimanje stoljeća

Biti DATA ANALYST  znači odabrati zanimanje o kojem priča cijeli svijet u trenutku kada se piše njegova povijest. Trendovi govore da će zanimanje Data analyst biti jedno od najtraženijih zanimanja idućeg desetljeća.

Informatička tehnologija 21. stoljeća omogućuje da u velikoj mjeri poslovni analitičari ne-informatičari – uz adekvatnu edukaciju – mogu koristiti moćne alate. IT podrška potrebna je kod implementacije i kasnije u iznimnim situacijama.
Za veliki dio aktivnosti poslovnim analitičarima više ne trebaju developeri, koriste se self-service BI alati koje samostalno razvijaju prema potrebama businessa.

Kontrolerske i ostale statističke analize odrađuju se danas uz par klikova, IBCS vizualizacija na dohvat je ruke. Zato napokon imaju više vremena za konačni cilj analiziranja – storytelling.


Pročitajte više: Žene koje su napravile promjene u svijetu tehnologije i biznisa!


Sveobuhvatna edukacija

Kontroling Kognosko kreirao je za vas potpuno novu sveobuhvatnu edukaciju DATA ANALYTICS koja će vam pomoći da razvijete sve potrebne vještine i pridružite se najtraženijoj ciljnoj skupini na tržištu rada – kod nas i u inozemstvu.

Okupili smo tim vrhunskih stručnjaka iz 6 područja i kreirali 100 sati jedinstvenog programa. Osnova i baza su stvarni primjeri iz prakse koji se obrađuju kroz 6 područja, članovi tima koriste iste primjere i razvijaju ih od početka događaja do zaključnog mišljenja.

Donosimo vam – na potpuno jedinstven i unikatan način – pregršt najrazličitijih tehnika i alata koje ćemo koristiti nad originalnim bazama podataka – onako kako se to radi u praksi. Bavimo se suštinom, alati su samo alati.

Ukoliko vas cijela priča oko poslovnih analiza intrigira, dobrodošli u Kognoskov svijet podataka!

Više detalja o edukaciji pogledajte na: kognosko.hr

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -