Tvrtka P&G poziva očeve da osvijeste svoju ulogu u odgoju djevojčica

Kako jedan dvominutni reklamni spot za deterdžent može dirnuti milijune korisnika društvenih mreža, ali i pokrenuti razmišljanja na temu patrijarhalnog odgoja i strogog pozicioniranja žena i muškaraca u svakodnevnom životu, po drugi put je pokazala marketinška agencija BBDO iz Indije.

Oni su, naime, još prošle godine započeli kampanju na temu nejednakosti spolova osvojivši u Cannes-u najvažniju svjetsku nagradu „Stakleni Lav“ u kategoriji koja naglašava navedenu tematiku.

Očeva dirljiva isprika zbog patrijarhalnog odgoja

Ovaj snažni i dirljivi spot za Ariel deterdžent tvrtke P&G, u svojoj kampanji „Share the Load“, nastavlja promovirati poruke prošlogodišnjeg lauerata i donosi priču o ocu koji piše ispriku kćeri zbog strogog patrijarhalnog odgoja koji teret svakodnevnice, ali i pozicije u društvu stavlja na pleća žena.

U spotu je prikazan otac koji je u posjeti kod svoje zaposlene kćerke i koju nakon posla čekaju obiteljske obaveze i kućni poslovi. Dok njezin suprug sjedi na kauču i igra video igrice ili surfa internetom, ona obavlja sve kućanske poslove, od pripremanja hrane, čišćenja, pranja, bavljenja s djecom pa čak i posluživanja besposlenog supruga.

Otac u svojoj isprici kćeri ne krivi njenog supruga, nego samoga sebe, jer se zapravo na isti način odnosio prema njenoj majci. Osim toga, zamjera si jer je i sam pridonio takvom pozicioniranju žena u društvu, nastavljajući tradicionalni strogi odgoj kćeri od njene rane mladosti. Spot završava očevim povratkom kući i scenom u kojoj stavlja rublje u perilicu.

Najvažnija poruka ovog reklamnog spota, kako je rekao Josy Paul, glavni kreativni direktor tvrtke BBDO Indija, poziv je muškarcima da ženama pomognu i olakšaju vođenje kućanstva te na taj način doprinesu izjednačavanju uloga i pozicije muškaraca i žena u društvu.

„ Riječ je o emotivnom filmu koji prikazuje nenadanu očevu spoznaju o krivom odgoju kćerke i vlastitom žaljenju zbog toga. Riječ je o različitim ulogama i odgovornostima koje na sebe preuzimaju muškarci i žene i važnosti odgoja primjerom vlastitih postupaka. Film je zapravo poruka svim sljedećim generacijama da grade svoj svijet oslobođen od predrasuda“, dodao je Paul.

Foto: Youtube PrintScreen

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za poduzetnice Korčula

Poduzetnice, na Korčuli raspravljamo o gorućim izazovima u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako poboljšati zadovoljstvo svojih klijenata. Kako se istaknuti u moru konkurencije i kako uspostaviti kontakte...