Filantropkinja koristila korporativne resurse za planiranje vjenčanja? Udala se Sheryl Sandberg, COO Facebooka

Sedam godina nakon gubitka supruga Davea Goldberga, Sheryl Sandberg udala se za zaručnika Toma Bernthala. Trenutna COO Mete, bivšeg Facebooka, Sandberg je najavila da će na jesen odstupiti s te pozicije. Iako je obznanila da kompaniju napušta kako bi se fokusirala na filantropiju i svoju obitelj, u isto vrijeme u javnost je izašla informacija o istrazi njenog ponašanja.

Udaja Sheryl Sandberg

Naime, Sandberg je navodno koristila Metine resurse kako bi financirala planiranje vlastita vjenčanja. Desetog je lipnja Wall Street Journal izvijestio kako se Sandbergina odluka da napusti kompaniju podudara s internom istragom njena korištenja korporativnih resursa za osobne troškove. Uključivalo je to njenu zakladu, knjigu i planiranje vjenčanja, prenosi Bloomberg. Istraga o potencijalnoj pronevjeri, koju Sandberg niječe, mogla bi poremetiti njen dobro koreografiran odlazak.

Američki mediji nisu pretjerano osuđivali ovu mogućnost, tvrdeći da je njen osobni život godinama bio ključan za tvrtku. Njene uspješnice pomogle su u reputaciji Facebooka kao progresivnog poslodavca, istovremeno skrenuvši pozornost s nekih destruktivnih aspekata poslovanja tvrtke. Način na koji javnost percipira glavnog izvršnog direktora (COO), utječe na kompaniju.


Pročitajte više: Jedna od najmoćnijih žena u tehnologiji dala ostavku – Sheryl Sandberg napušta Facebook


Ikona korporativnog feminizma?

Njena knjiga Lean In: Women, Work, and the Will to Lead , u kojoj je obrađen njen brak, karijera i roditeljske strategije, pretvorila ju je u ikonu korporativnog feminizma. Bila je ona manifest koji je žene pozivao da preuzmu inicijativu u profesionalnom životu. No, brojne se kontroverze vežu uz Sandberg i njeno licemjerno postupanje.

Iako tvrdi da zagovara osnaživanje žena, okrenula je glavu na njihovo zlostavljanje. Ucjenjivala je Daily Mail da ne objavi priču o njenu bivšem dečku koji je maltretirao partnericu. Uz to, Facebook je završio na ročištu pred američkim Senatom koji je raspravljao o negativnom utjecaju te društvene mreže na mentalno zdravlje tinejđera.


Pročitajte više: Je li javna Sheryl Sandberg isto što i privatna Sheryl?


Filantropija za popravljanje imidža?

Uz objavu memoara, osnovala je i neprofitnu organizaciju. S druge strane, kako su pokazali Facebook Files, COO je tvrtke koja je svoj profit bazirala na brojnim nesretnim djevojkama i ženama.

Filantropije, iskrene ili u marketinške svrhe, nije nedostajalo ni na samom vjenčanju. Sandberg i Bernthal izjavili su kako su odabrali oženiti se, prenosi Hollywood Reporter, ali da su tisuće drugih ljudi diljem svijeta i dalje prisiljeni na dječji brak. Stoga, par je zamolio goste da umjesto da donesu poklone, doniraju sredstva za VOW i CARE, kako bi podprli anti dječji brak programe, kao i redukciju siromaštva. Za PEOPLE je Sandberg izjavila da su prikupili milijun dolara za VOW i 10 milijuna dolara za CARE.

Par njeguje obitelj te je u ceremoniji ona igrala važnu ulogu. Njihovo petero djece, Sherylini sin i kćer te Bernthalovih troje djece bili su dio obreda.

Pisac Rob Golberg, brat Sandberginog pokojnog supruga Davea, bio je jedan od predvodnika ceremonije . Izjavio je, piše PEOPLE, kako je to ‘najbliže Daveovom blagoslovu’ ove zajednice, što je moguće.

Foto: Sheryl Sandberg Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -