Poduzetnica uz pomoć tima znanstvenika pronašla formulu za udobne cipele s visokom petom

Gotovo nema žene koja ne voli cipele s visokom petom. No, već poznati problem kod cipela s visokom petom je upravo taj što postanu, nakon nekog vremena nošenja, dosta neudobne. Svima nam je poznat osjećaj „probadanja“ u stopalima nakon nekoliko sati hoda na visokim petama. Je li moguće naći cipele s visokom petom koje su udobne kao što su na primjer, tenisice?

Cipele s visokom petom bez bolova u stopalima

Dolly Singh, CEO i suosnivačica tvrtke Thesis Couture i bivša posrednica u zapošljavanju za SpaceX, kompaniju koja proizvodi napredne svemirske rakete, pronašla je način da riješi problem s kojim se suočavaju žene diljem svijeta.

Singh, dok je radila za SpaceX, radila je na poziciji posrednice u zapošljavanju te je cijeli dan provodila na nogama i to na visokim petama. U opisu posla joj je bilo i pokazivanje tvornice raketa potencijalnim kandidatima za posao, kao i partnerima, i investitorima. Kako je tvornica koju je pokazivala velika, svaki je dan odlazila s posla s bolovima u nogama. No visoke pete je oduvijek obožavala i nije ih se mislila odreći. Umjesto toga, počela je razmišljati kako da riješi taj problem.

“Našla sam se u poziciji kada sam imala na odabir dva izbora: ili sam mogla promijeniti cipele i nositi one ružnije, ili sam mogla nastaviti nositi svoje lijepe cipele i završiti s deformiranim nogama. Došla sam do točke kada se to pretvorilo u problem u mom životu i kada sam odlučila da se ne žalim, nego da poduzmem nešto u vezi toga”, izjavila je Singh.

2013. godine počela je raditi za startup Oculus VR, kojeg je 2014. godine preuzeo Facebook, nakon čega je odlučila slijediti svoju strast – cipele.

Osnovala je tvrtku Thesis Couture i nadala se da će moći primijeniti znanost na modu. Umjesto da je u novoj tvrtki zaposlila ljude koji imaju iskustva u industriji obuće, ona je zaposlila znanstvenicu, ortopeda, stručnjaka za materijale i astronauta, te ih uvjerila da problem visokih peta riješe kao da je „inženjerski problem“, a ne modni.

„Da budem iskren, to je bilo dosta daleko od mog područja stručnosti i iskustva, ali kada je počela pričati o tome kao o inženjerskom problemu, bio sam ‘navučen’“, rekao je Garrett Reisman, jedan od stručnjaka kojeg je Singh zaposlila.

udobne_cipele_s_visokom_petom_1

Najveći problem kod visoke pete je to što kada hodamo, pritisak je na našim petama, a stajanje nije ništa bolje – 90% težine je na našim prstima.

Njena kolekcija Thesis Couture cipela napravljena je od visokokvalitetnih materijala, kao što su tehnološki poboljšana plastika i polimeri, a problem raspodjele težine riješili su principima fizike, omogućujući da se težina kod hodanja i stajanja bolje raspodjeli i smanji pritisak na stopalo za 50%. Možda ove cipele neće biti udobne kao tenisice, no svakako će biti puno udobnije od tradicionalnih cipela s visokom petom.

Naravno, takva cipela dolazi i s cijenom. Početna cijena u pretprodaji bi bila oko 600 funti za jedan par, no Singh vjeruje u uspjeh svojih cipela, koje se očekuju u prodaji krajem jeseni.

„Ako imaš odličan proizvod, sve će se ostalo riješiti. Samo moraš vjerovati u to“, zaključila je Singh.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više