UGP je platforma koja doista podržava žene u javnom i privatnom sektoru!

Hrvatska gospodarska komora je u današnjem priopćenju za medije najavila pravne korake protiv predsjednika udruge Glas poduzetnika Hrvoja Bujasa. Ako HGK smatra da ima temelja za pokretanje pravnog postupka, onda neka to i učine, navode iz Glasa poduzetnika.

Iz UGP-a smatraju da će ovo zasigurno biti presedan u Hrvatskoj, jer će HGK tužiti Hrvoja Bujasa sredstvima koje im on, kao i sve tvrtke članovi UGP-a, uplaćuju za članarinu.


Pročitajte više: Velika ekonomska analiza Vuka Vukovića: Propašću ugroženih tvrtki dovodi se u pitanje više od 130 000 mirovina!


UGP ima Odbor za žensko poduzeništvo!

UGP je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj gdje se doista potiče žensko poduzetništvo i gdje podržavaju projekte svih svojih članica. Svi oni koji nas prate znaju da konzistentno sudjeluju na konferencijama, panelima i raspravama povezanima uz žensko poduzetništvo. Za razliku od HGK, imaju Odbor za žensko poduzetništvo koji prati statistike, identificira prepreke i predlaže mjere za razvoj ženskog poduzetništva. Navedeni Odbor samo je jedan od projekata koje su pokrenuli kao UGP kako bi podržali žene poduzetnice. Ponose se da među članicama imaju istaknute poduzetnice i stručnjakinje koje su pokrenule mnogobrojne projekte te rade na educiranju ostalih poduzetnika u Udruzi.

Isto tako, UGP se ponosi činjenicom da su tri četvrtine zaposlenika upravo žene.

Vodstvo HGK je jedini krivac za loš imidž koji sad pokušavaju spasiti. “Zanima nas zašto HGK nije poslao priopćenje o zapošljavanju kvazipoduzetnika i općenitom uhljebljivanju u instituciji? Zašto još uvijek nemamo podatke o tome kolika je plaća predsjednika Luke Burilovića? Kada ćemo dobiti odgovor na pitanje prisilnih članarina koje su ogroman teret za brojne poduzetnike?” navode iz UGP-a.


Pročitajte više: Poduzetnici traže hitno razrješenje ministra gospodarstva Ćorića!


Uz to navode da je izjava posljedica onoga kako HGK funkcionira, a ono što im UGP želi poručiti je da se konačno počnu baviti svojim poslom, za koji su skupo plaćeni. Ovim putem ih pozivaju da počnu raditi na pitanjima ženskog poduzetništva i da ponude kvalitetna rješenja za specifična pitanja s kojima se bore poduzetnice. Ističu da je korištenje feminizma za prikrivanje nepotizma, korupcije i lošeg rada institucije doista neumjesno.

Foto: Pexels, PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -