Udruga Glas poduzenika u njemačkom Bildu i mnogim drugim svjetskim medijima

Hrvatski turistički djelatnici, ugostitelji i poduzetnici odlučili su prošlog tjedna reagirati na afirmativan način i poslati pozitivnu poruku u svijet kako je odmor u Hrvatskoj siguran. Poruka je došla do onih kojima je bila namijenjena. Mnogi strani mediji, u prvom redu njemački i austrijski, pišu o njoj te o UGP-u.

Povezano:

Odbor za turizam i ugostiteljstvo sastavio priopćenje za strane medije

UGP je odradio ono što Hrvatska turistička zajednica nije! Nakon teniskog turnira u Zadru i natpisa u stranim medijima o korona žarištu na hrvatskoj obali, UGP je odlučio reagirati. Pravodobna komunikacija Ministarstva turizma, a pogotovo HTZ-a je izostala i ono malo što smo mogli očekivati od sezone, dovedeno je u pitanje. Zato je naš Odbor za turizam i ugostiteljstvo sastavio priopćenje za strane medije u kojem su naglasili kako se turistički djelatnici drže svih sigurnosnih preporuka i kako je Hrvatska sigurna za odmor.

“Želimo prenijeti poruku svim medijima u svijetu i Hrvatskoj da se hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni”, izjavila je tom prilikom Gordana Fabijanić iz Odbora za turizam i ugostiteljstvo UGP-a.

UGP u njemačkom Bildu, ali i drugim važnim svjetskim medijima

Važnost ovog priopćenje UGP-a prepoznali su i objavili mnogi mediji u Njemačkoj i Austriji, ali i šire. Našu objavu je objavilo više od petnaest utjecajnih stranih turističkih medija uglavnom iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Bitno je naglasiti da se tu radi o stvarnim, utjecajnim medijima, a ne fantomskim medijima poput London Posta koji je nedavno objavio izmišljenu vijest o Hrvatskoj kao vodećoj investicijskoj destinaciji.

“Kad se za promociju hrvatskog turizma na našim emitivnim tržištima ne brine HTZ koja ima državnu organizaciju, dvadesetak ureda u Europi i svijetu  i “samo“ 319 lokalnih zajednica po Hrvatskoj, onda poduzetnici sami moraju uzeti stvar u svoje ruke kako bi spasili i radna mjesta i sezonu! Pitamo se koliko plaćamo urede HTZ-a u Njemačkoj i drugim državama Europe te što to oni točno rade za promociju hrvatskog turizma?“ rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Linkovi na objave vezane za priopćenje i UGP: Traveller Online, Der Farang, Bild, DGAP Medientreff, Tag24, MarketScreener, Finanztreff, Finanzen, Ingmarkets, Ad hoc news, BreakingNews, Dubrovački dnevnik, Total Croatia News, Index.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -