Visa kartica – omiljeno sredstvo plaćanja Europljana u Hrvatskoj

Prema podacima Visa Europe, u Hrvatskoj su tijekom lipnja, srpnja i kolovoza Europljani potrošili preko 652 milijuna eura. Naime, putem Visa kartica Europljani su u Hrvatskoj, u svega tri mjeseca potrošili čak 11,93 posto više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Visa kartica najviše koristila Nijemcima

Od Europljana koji su tijekom ljetnih mjeseci boravili u Hrvatskoj, Nijemci su najviše posezali za svojom Visa karticom, te su potrošili preko 103 milijuna eura, što iznosi povećanje od čak 24,1 posto u odnosu na prošlu godinu. Drugi po potrošnji su gosti iz Ujedinjenog kraljevstva s potrošenih 64,5 milijuna eura čime su premašili potrošnju Norvežana. Gosti iz Ujedinjenog kraljevstva su trošili za 16.58 posto više nego prošle godine. Norvežani su ove godine za vrijeme boravka u Hrvatskoj potrošili 58 milijuna eura, a iza njih su po potrošnji putem Visa kartica građani Italije (44,4 milijuna eura)  te Francuske (skoro 41 milijun eura).

“Visa Europe ima sustav plaćanja koji omogućava brojkama da postanu korisne informacije. Podaci koje Visa osigurava putem svojih izvješća vrijedan su barometar prioriteta svakog turista u Hrvatskoj. Budući da Hrvatska svake godine privlači sve više posjetitelja iz cijelog svijeta praćenjem trendova potrošnje može se znatno utjecati na daljnji razvoj neiskorištenog turističkog potencijala i tako dodatno pozicionirati Hrvatsku kao vrlo poželjnu turističku destinaciju”,  istaknula je Gorana Perišić Kranjčec, Country manager Visa Hrvatska.

Trošilo se na smještaj, gorivo i zabavu

Prema podacima iz Visa Europe, Europljani su najviše trošili na smještaj, gorivo i zabavu. Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza potrošeno je preko 128 milijuna eura na smještaj u Hrvatskoj što je 17,25 posto više u odnosu na prošlu godinu (109 milijuna eura je potrošeno tijekom istog razdoblja 2013. godine). U spomenutom razdoblju Europljani su na zabavu potrošili preko 58 milijuna eura što je čak 21,05 posto više nego lani, dok su na gorivo potrošili preko 50 milijuna kuna.

Gledajući potrošnju po mjesecima, najveći postotak povećanja potrošnje zabilježen je u lipnju od čak 33,13 posto dok je srpanj zabilježio rast od svega 5,49 posto, a kolovoz je u odnosu na prošlu godinu bio bolji za 10,16 posto.

Foto: Visa

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više