Prodao Photomath Googleu i dobio nagradu za Vizionara godine

Vizionar godine je Damir Sabol, serijski IT poduzetnik koji je svojom kompanijom Photomath u Hrvatsku privukao Google. Preuzimanjem Photomatha Google je trajno postavio Hrvatsku i domaći tehnološki sustav na globalnu mapu, objavljeno je na konferenciji Vizionar godine u organizaciji tportala.

Konferencija Vizionar godine okupila je 400-tinjak istaknutih ljudi iz domaćeg biznisa i društva, predstavnike Vlade RH, uspješnih hrvatskih kompanija te najrazličitijih institucija. Konferencija predstavlja vrhunac projekta koji je druge godine zaredom, uz krovnog Vizionara godine izabrao vizionare i u pet kategorija – gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport.

“Od starta karijere vođen sam znatiželjom i sretan sam na svojem timu na poslu i kod kuće koji mi nude podršku te su mi omogućili dolazak do jedne ovako važne titule”, izjavio je Damir Sabol, ovogodišnji Vizionar godine.

vizionar godine damir sabol (1)

Tko su vizionari godine?

Osim krovnog priznanja Vizionar godine, Sabol je dobio i priznanje za Vizionara godine u kategoriji tehnologija. Vizionarom godine u kategoriji biznis proglašen je Tomislav Knezović, vlasnik i direktor Prostorie, dizajnerske tvrtke koja oblikuje brojne moderne uredske i privatne prostore u Hrvatskoj i širom svijeta.

Vizionari godine u kategoriji društvo su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) koji su najbolje organizirana i najučinkovitija organizacija za pomoć u raznim spašavanjima u ovom dijelu Europe. Prošle su godine akcijom spašavanja u Turskoj i međunarodno priznati. Vizionar godine u kategoriji kultura, Nikola Vudrag, mladi je domaći umjetnik kipar koji izlaže u najvećim galerijama diljem svijeta.

U kategoriji sport Vizionarka godine je naša plivačica na otvorenom moru, Dina Levačić, koja svojim herojskim podvizima na otvorenim morima i oceanima pokazuje nevjerojatnu hrabrost i talent.

vizionar godine damir sabol (1)

Pročitajte više: Nagrađene su najbolje poduzetnice 2023. godine!


Predavanje održao maher umjetne inteligencije

Uz proglašenje Vizionara, dio konferencije bilo je i predavanje Zacka Kassa. On je tijekom prošle godine s timom iz kompanije OpenAI cijelom svijetu pokazao transformativni potencijal umjetne inteligencije. Danas savjetuje najveće globalne kompanije i Bijelu kuću oko njihovih AI strategija.

„Umjetna inteligencija omogućuje nam rješavanje sve kompleksnijih zadataka i napreduje tolikom brzinom da do 2030. godine očekujem razvoj generalne umjetne inteligencije (AGI). Napredak ove tehnologije dovodi nas do dva moguća smjera razvoja – ili će nam okupirati živote ili će postat alat koji nas oslobađa mehaničkih poslova i čini nas ljudskijima”, istaknuo je Kass.

Dodao je da je upravo zbog toga važnije no ikad graditi se kao čovjek, provoditi vrijeme izvan digitalnog svijeta te zadržati fokus i viziju na svemu onome što nas uveseljava i čini ljudima, poput empatije, znatiželje i hrabrosti.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -