Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb

Zagreb Connect je sinonim za vrhunski startup događaj. Kroz posljednjih osam godina njegova pozornica je bila odskočna daska za više od 100 domaćih startupova čiji su uspjesi danas inspiracija novim generacijama poduzetnika. Ove godine Zagreb Connect akcent stavlja na investicije. Program možete pratiti uživo i u izravnom prijenosu na ZICER-ovom YouTube kanalu.

Odličan trend investicija u startupove

Broj investicija u hrvatske tehnološke startupove pokazuje dobar trend. Spremnost startupa za investiciju na Zagreb Connectu ćemo sagledati s više strana – sa strane investitora, institucija i startupova koji su prošli taj,  ne baš lagan, put.

Ključni govornici ponudit će inspiraciju i provesti nas kroz proces pripreme i spremnosti za investitore, a na panel raspravi upoznat ćete uspješne osnivače koji će ispričati detalje o svome putu do investicije.

Zagreb Connect je veliko finale prvog hrvatskog akceleracijskog programa. Kroz intenzivan program 11 Startup Factory timova u ZICER-u upravo razvija tehnološka rješenja s kojima će se natjecati za pobjedu i ukupan novčani fond od 800.000 kuna.

I ove godine budite s nama, uživajte u zanimljivim predavanjima i razgovorima te navijajte za svoje Startup Factory favorite! Svoje besplatno mjesto rezervirajte prijavom putem web stranice www.zicer.hr/zagreb-connect


Pročitajte više: Canva – najuspješniji ženski startup vrijedan 26 milijardi dolara


Podrška kroz bespovratna sredstva

“Sedma generacija novih zagrebačkih startupova je spremna za predstavljanje na Zagreb Connectu. U protekla dva mjeseca Startup Factory timovi intenzivno su, uz edukacijsku i mentorsku podršku vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka, radili na razvoju svojih tehnoloških proizvoda i poduzetnički kompetencija. U srijedu, 16. studenoga pokazat će nam svoj napredak. Drago mi je što im kroz bespovratna sredstva od ukupno 800.000 kuna možemo dati podršku u ranoj, i najosjetljivijoj, fazi na njihovom putu do poduzetničkih uspjeha. Sredstva ćemo dodijeliti za pet najboljih timova, a iznos će ovisiti o razvojnoj fazi u kojoj se njihov projekt sada nalazi. Tako smo za 2 tima u II. razvojnoj fazi osigurali po 250.000 kuna te za 3 tima u I. razvojnoj fazi po 100.000 kuna. Svim finalistima želim uspjeh prilikom predstavljanja na Zagreb Connectu, upornost u realizaciji ciljeva i sreću pri komercijalizaciji na globalnom tržištu.” – poručuje Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba. 

“Zadovoljan sam napretkom sedme generacije Startup Factory timova. Kroz posljednja dva mjeseca, uz podršku vrhunskih stručnjaka, akcelerirani su na novu razvojnu razinu, za čiju su daljnju realizaciju neophodna financijska sredstva. Zato kroz ovaj Zagreb Connect naglasak stavljamo na investicije. Okupili smo vrhunske govornike iz redova investitora, institucija, konzultanata te startupova koji su potekli ili se još uvijek razvijaju uz podršku ZICER-a, a uspješno su došli do sredstava za daljnji rast i razvoj njihovih startupova. Pridružite nam se na Zagreb Connect kako bi podržali Startup Factory finaliste, povezali se te izmijenili znanja i iskustva.” – poziva vas Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Više informacija o Zagreb Connectu dostupno je na www.zicer.hr/zagreb-connect.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -