Zašto želite promijeniti posao?

“Zašto želite promijenti posao?” Jedno od  najtežih pitanja na razgovoru za posao, u rangu sa pitanjem o bračnom stanju. Na ovom pitanju možete također lako “pasti”. Stoga idemo pronaći pravi način da odgovorite na to pitanje.

Zašto želite promijeniti posao?

Svi znamo da posao čine ljudi, a ne sam posao. I mnogo nas je promijenilo poslove zbog nepodnošljivih šefova i kolega s kojima se nismo mogli složiti. Kad nas prijatelji pitaju zašto želimo promijeniti posao, u stanju smo satima pričati o nepodnošljivom šefu i /ili kolegama, te lošim međuljuskim odnosima.

Izbjegavajte pričati o ljudima

To si ne smijete dopustiti na razgovoru za posao. Ako počnete objašnjavati kako je vaš šef psihopata, kolegica je nepodnošljiva, vaš potencijalni poslodavac će pomisliti da  vi imate problema sa ljudima. I posumnjati će da ćete takve probleme imati na novom radnom mjestu.

Umjesto toga pričajte o svemu ostalome: industriji, poslovnim procesima, organizacijskoj strukturi. Recite da jednostavno želite promijeniti industriju i okušati se na novom području, da poslovni procesi i organizacija ne omogućavaju inovativnost i inicijativu unutar tvrtke.

Pričajte najviše o sebi

Ovo pitanje vam otvara veliku mogućnost da pričate o sebi i impresionirate potencijalnog poslodavca. Recite da želite nove izazove koje vam trenutno radno mjesto ne može pružiti, da ste iscrpili sve mogućnosti rasta i profesionalnog razvoja.

Poslodavci vole ljude koji su agilni i imaju inicijativu. Pri tome morate pokazati da se niste samo jednog jutra probudili i odlučili potražiti novi posao, već da ste stvarno napravili sve što ste mogli kod starog poslodavca: tražili nove zadatke i odgovornosti, predlagali poboljšanja koja nisu bila prihvaćena, dali prijedloge za promjene poslovnih procesa i ponudili se kao vođa tog projekta. Na taj način ćete samo dodatno pokazati da imate kapacitet vođe.

“Zašto želite promijeniti posao?” je standardno pitanje na razgovoru za posao. Dobro razmislite prije o tom pitanju i nemojte davati općeniti odgovor. Iskoristite ovo pitanje da se poslodavcu pokažete u najboljem svjetlu, kao kandidat s puno potencijala.

Foto: 123fr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -