Želite li biti uspješni poput Rogera Federera? Pridržavajte se ove rečenice!

Završio je Wimbledon, najstariji i najugledniji turnir u tenisu. Hrvatski tenisači predstavljali su nas u najboljem mogućem svjetlu. U pojedinačnom turniru nastupilo je čak sedam naših predstavnika, a tri predstavnika imali smo u polufinalu igre parova (Nikola Mektić i Franko Škugor te Mate Pavić koji je igrao s austrijskim tenisačem Oliverom Marachom). U finalu nas je predstavljao i Marin Čilić, kod kojeg smo vidjeli i suze, jer ga je ozljeda spriječila da pokuša osvojiti taj naslov.

No, bez obzira na ozljedu, meč nije predao, već je nastavio igrati, koliko je mogao protiv Rogera Federera, koji je u dobi od 36 godina postao apsolutni rekorder, nakon što je osvojio 8. naslov u Wimbledonu. U cijelom turniru nije izgubio ni jedan set.

Veliki Roger Federer

Prilikom dodjele nagrada, Federer je istaknuo kako ponekad sport nije pošten, te kako je Marin za njega heroj, jer se usprkos ozljedi, nastavio boriti.

O sportašima najčešće čitamo onda kad pobjeđuju, kad sve izgleda tako jednostavno. Kad postignu značajan uspjeh, čini nam se kao da imaju nadnaravne moći. A iza svih tih uspjeha je zapravo puno godina rada, truda, znoja, poraza, ozljeda i žuljeva, koje smo mogli vidjeti i u finalu Wimbledona.

I Federerova karijera je rezultat toga svega. Iako je dosad osvojio ukupno 19 Grand Slam naslova i to na različitim podlogama, a  prvi je bio prije 14 godina u All England Clubu, na ovaj je naslov čekao punih pet godina. Zbog ozljeda je propuštao i neke turnire, ali se uvijek vraćao još jači.

Federerov savjet za sve nas

Portal Inc.com je istaknuo i koja je tajna njegovog uspjeha, a leži upravo u ovih pet riječi koje izrekao nakon jednog meča.

„Nastavio sam vjerovati i sanjati“.

Jer samo ako vjerujete u ono što radite, možete postići puno.

I ovog savjeta bi se trebali pridržavati svi, osobito u situacijama kad se susretnemo s porazom i kad nam teško, kad želimo dići ruke od svega i prestati rasti i raditi na sebi. U takvim trenucima teško je pronaći snage i nastaviti se boriti, ali upravo to nam je potrebno kako bi bili uspješni. Život se sastoji i od pobjeda i od poraza.

Ni Federeru nije bilo lako. Ali svaki naslov koji je osvojen, došao je zbog toga što nije izgubio vjeru u sebe i prestao sanjati.

Foto: YouTube Screenshot

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -