Hrvatska ima 5000 nogometašica. U poticanju ženskog sporta važna su sponzorstva

Unatoč kiši, na improviziranom nogometnom terenu na terasi restorana Balon, održan je brunch s panelom na kojem su se okupili mediji, sportašice, influenceri te predstavnici Ariela i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Povod? Podrška djevojčicama koje se bave nogometom. Suradnja HNS-a i Ariela njihov je zajednički odgovor na sve komentare tipa ‘curama nije mjesto u nogometu’. Tamo im JE mjesto – poručili su zajedno.

Curama (NI)JE mjesto u nogometu

Na panelu su sudjelovale profesionalne nogometašice Helena Spajić, igračica ženske A nogometne reprezentacije i ŽNK Dinamo te Karla Jedvaj, igračica ženske A nogometne reprezentacije i austrijskog prvoligaša FC Blau Weiß Linz. Pridružili su im se Hrvoje Hrkač, team manager ženskih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza i Danko Badanjak, generalni direktor P&G-ja za Hrvatsku i Sloveniju koji je istaknuo važnost koju brendovi imaju u poticanju ženskog nogometa i ženskog sporta općenito. Kroz svoje inspirativne priče, panelisti su potaknuli djevojčice da ne odustaju od svojih snova i da se ustrajno bore za uspjeh.

žene i nogomet

U Hrvatskoj je, doznali smo, 5000 registriranih nogometašicama, a danas je djevojčicama napokon postalo lakše biti dio nogometne priče- Ipak, stereotipi još nisu izumrli pa je i dalje potrebno poticati i promovirati nogomet kao aktivnost u kojoj su žene dobrodošle. Jer – zašto ne bi bile? Stoga su posebno važna sponzorstva i ulaganja u promociju jer brendovi tako ulažu u smanjenje neravnopravnosti i ruše barijere koje uporište imaju u stereotipima.

„Ovo sponzorstvo predstavlja više od financijske podrške – ona je simbol potpore i priznanja za trud i rad naših mladih sportašica“, zahvalio je Hrvoje Hrkač, team manager ženskih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza. Istaknuo je upravo ono što je i bit ove suradnje, a to je da s uloženim sredstvima HNS, između ostalog, dobiva veću priliku za promociju nogometa prema djevojkama.


Pročitajte više: HNS lansirao kampanju koja spaja žene i nogomet. Popljuvali ju.


I očevi aktivno sudjeluju

Jedan od ciljeva nadolazeće kampanje HNS-a i Ariela je i poticanje očeva na aktivnu podršku kćerima u njihovim sportskim aktivnostima. Stoga je Mario Valentić, doduše otac dječaka, dao podršku ovom događaju iz perspektive trenera i kineziologa. Uz njega, događaju su prisustvovale i Nevena Rendeli, Ana Zibar i Lana Gojak. Svi su potvrdili važnost uključenosti roditelja u živote njihove djece, bilo da ih vode na treninge, peru im sportske uniforme ili jednostavno pružaju emocionalnu podršku koja je posebno važna jer mnoga djeca, a posebno djevojčice, često odustaju od sporta u adolescenciji.

Druženje se nakon panela nastavilo uz interaktivne sportske aktivnosti, gdje su svi prisutni odmjerili snage s djevojčicama koje su još jednom pokazale zašto su uspješne u svom sportu. Ariel ovom suradnjom pruža podršku i poticaj pozitivnim promjenama u društvu, uz poruku da djevojčice mogu biti uspješne nogometašice, a očevi njihovi najbolji saveznici u njihovim uspjesima.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

lojalnost kupaca

Što je zajedničko Dioru i Krašu?

Dior prodaje statusne simbole, a Kraš prodaje emocije 'u celofanu'. Ipak, u zadnje vrijeme čini se kao da i jedni i...
- Advertisment -