Žene i točka 2023.: žene redefiniraju poduzetništvo, stiže ruralna R-evolucija

Osmu godinu zaredom uspješne poduzetnice iz Hrvatske i inozemstva okupit će se na međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu „Žene i točka“. Žene i točka 2023. održava se u petak 1. prosinca u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu.

žene i točka 2023.

Žene i točka 2023. za osnaŽENE

U Liku i ove godine stižu žene s zavidnim karijerama koje će na jednodnevnoj Konferenciji progovoriti o tri odabrane, vrlo aktualne teme – ponovnom definiranju poduzetništva, ruralnoj revoluciji te poduzetništvu izvan granica Hrvatske. S publikom će podijeliti svoja poslovna iskustva, tajne uspjeha i zlata vrijedne savjete za sve žene koje su također u poduzetništvu ili mu se tek žele pridružiti. Takvih je u Lici, ujedno i zahvaljujući ovoj Konferenciji, sve više. Utjecaj Žene i točka seže do novih poslovnih partnerstava i realiziranih projekata unutar ženskog poduzetništva.

Ovakvi su događaji bitni za stvaranje pozitivnih promjena po pitanju kreiranja ravnopravnijeg i pravednijeg poslovnog okruženja za sve. Hrvatska gospodarska komora sustavno se zalaže za stvaranje pozitivnog okruženja u kojem će poduzetnice moći realizirati svoje ideje i ciljeve, bez da se, uz probleme kojima se susreću svi poduzetnici, moraju nositi i s dodatnim izazovima“, istaknula je ispred HGK Županijske komore Otočac Irena Banić. Dodala je da posjetitelji mogu očekivati dinamične panel-rasprave i nadahnjujuće govornice koje će predstaviti izvrsne prakse iz Hrvatske i šire regije.


Pročitajte više: Nagrađene su najbolje poduzetnice 2023. godine!


Financijska neovisnost i upravljanje vlastitim životom srž su ženskog poduzetništva

Tri zanimljiva panela čine srž ovogodišnje konferencije, okupljajući vrhunske poduzetnice iz raznolikih grana poduzetništva.

U sklopu prvog panela odlučne žene koje su nezadovoljne postojećim stanjem preispitale tradicionalne norme i redefinirale svoj poslovni put, komentirat će teme financijske neovisnosti, upravljanja vlastitim životom i biznisom te donošenja odluka u ključnim trenucima.

Drugi panel okuplja nositeljice razvoja ruralnih područja. One će progovoriti o izazovima poput depopulacije, osiguranja temeljnih infrastrukturnih usluga te važnosti ženske perspektive u mijenjaju ruralnih područja

Treći panel naglasak stavlja na iseljeništvo, migracije te položaj poduzetnica koje se u tim okolnostima suočavaju i s nedostatkom institucionalne podrške.

Da su teme i ove godine pogođene, svjedoči veliki interes za Konferenciju, koja je svake godine popunjena do posljednjeg mjesta.

Razmjena iskustava i znanja

Panele nadopunjuju kraći, izdvojeni formati sa specijaliziranom problematikom. Tako će uvodni „ONE Talk“ govoriti o Direktivi EU 2022/2381 koja nalaže da do 2026. najmanje 40% neizvršnih direktorskih mjesta ili 33% svih direktorskih mjesta trebaju zauzimati žene, dok će formati „OsnaŽENA“ i „UdruŽENE su snaga“, u fokus staviti inovacije i umrežavanje.

Naša misija je povezivanje poduzetnica te poticanje dijaloga o izazovima, prilikama i najboljim praksama za stvaranje održivih poslova. Kontinuirano radimo na stvaranju prostora za razmjenu iskustava, izgradnju partnerstava te poticanje poduzetništva žena“, naglasila je Banić.

Cilj Konferencije koja se odvija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac jest razmjena iskustva i znanja te stvaranje partnerstva kroz promicanje uspješnosti žena u poduzetništvu, primjere dobre prakse i izvrsne govornice. Namijenjena je svima koje zanima razvoj ženskog poduzetništva te u njemu sudjeluju.


Pročitajte više: Dok vlast ‘koči’ poduzetništvo, UGP otvara vrata prema globalnom tržištu


Žene i točka 2023.: networking u Bookcafeu Paradiso

Šestu godinu za redom Bookcafe Paradiso poslovni je partner večernjeg networkinga poduzetnica u sklopu konferencije Žene i točka.

Ovogodišnji gosti, Barbara Slade Jagodić, vrhunska stručnjakinja na području digitalnog marketinga i online komunikacije te Marin Rončević iz Zaklade Rewilding Velebit čija je osnovna zadaća povratak održivoj divljoj prirodi, Kroz zanimljivi razgovor, ponudit će odgovore na pitanja: Predstavlja li Lika posljednju Hrvatsku divljinu i jesmo li doista gorom ogrnuti? Po čemu smo posebni i koja je naša konkurentska prednost? Kako pametnim upravljanjem destinacijom omogućiti gostima doživljaje koji se pamte? Kako kroz turizam transformirati čitav kraj? Zašto su mali biznisi temelj svake uspješne ekonomije i kako domaćim ljudima pokazati da se takvi poslovi isplate? Tko su nam najbolji poslovni partneri, a tko kupci?

Vrijeme je da pomognemo nekadašnjem gradu na vodi da se uspješno vrati na poduzetničku kartu Hrvatske. Ne smijemo otkriti baš sve na prvu, zato u petak, 1. prosinca u dođite u Otočac. Ne brinite se ni za smještaj i prijavu – za sve se može pobrinuti Tamara Jurković iz Bookcafea i Apartmana “Paradiso”.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno uz prethodnu najavu putem te ju je moguće pratiti i putem livestreama na YouTube kanalu Konferencija „Žene i točka“.

Program, panelistice i upute za prijavu možete pronaći na poveznici.  

Women in Adria je medijski pokrovitelj konferencije “Žene i točka”.

Foto: Milan Krznarić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -