Što obući sljedeći tjedan? Kapsula za ljubiteljice ženstvenog stila powered by Comma fashion

Kada kupujete odjeću, imate li osobni stil odijevanja kojemu obično težite? Ili možda kupujete odjeću prema tome kako se trenutno osjećate, što vam se sviđa i što vam je potrebno?  Ako je više to razlog, onda gotovo da ne obraćate veliku pažnju na to da vaša odjeća mnogo snažnije komunicira sa okolinom nego vaše riječi.

Volite li ženstveni stil?

Vaša odjeća je odraz vaše osobnosti. Odjeća bi trebala odražavati vaš ukus i vaše prioritete. Ne kaže se bez razloga da se o ljudima može puno toga saznati samo na temelju toga kako su odjeveni.

Kada se radi o odjeći, obično se ljudima koji imaju slične osobnosti sviđaju i iste boje, uzorci i kontrasti. Tako razlikujemo 7 različitih stilova odijevanja: klasičan, ženstveni stil (ili romantični), dramatični, prirodni, kreativni, elegantni i seksi stil. Pritom je važno napomenuti da se nikada ne odijevamo samo po jednom od stilova, već se radi o kombinaciji.

No, svakako imamo jedan dominantni stil kojeg kombiniramo sa drugim, manje izraženim stilovima. Primjerice, vaš dominantni stil odijevanja je prirodni, kojega kombinirate sa dramatičnim, ili prirodni stil kombinirate sa romantičnim. Ovoga puta približit ćemo vam upravo romantični ili ženstveni stil. Naravno, sve kombinacije stilova su moguće.

Romantični tip – uvijek dotjerana žena

Romantični tip žene uvijek izgleda ženstveno, slatko i nevino, bez obzira na odjeću koju nosi. Možemo reći da ostavlja dojam pristupačnosti. Poznate osobe koje imaju romantični stil odijevanja su Taylor Swift i Penelope Cruz.

Ako je ovo vaš stil, tada uvijek volite biti uređeni, čak i kada idete bacit smeće na dvorište. Vaš moto je: nikada ne znaš koga bi moga sresti. Uvijek ste u potrazi za romantičnim načinom odijevanja. Stoga će u vašem ormaru uvijek prevladavati cvijeće, plisirani komadi, mekani materijali, lepršavi krojevi i nježne, suptilne boje.

Ženstveni stil često uključuje i takav izbor frizure. Tako će ljubiteljice ovoga stila često birati frizuru mekših i nježnijih oblika. Često s kovrčama ili uz dugu, raspuštenu kosu.

U takav stil često uključuju razigrane, ženstvene detalje, kao što je traka na glavi, mašna na kosi, sandale sa vrpcom ili elegantna ogrlica sa draguljima. Ako volite ovaj stil, vjerojatno je i da volite sakupljati lijepe predmete i posebne modne dodatke, poput torba sa cvijećem.  Od svih stilova upravo se s ovime najčešće kombiniraju razna pokrivala za glavu i rukavice.

Čipka i cvijeće – savršeni spoj

Češće ćete birati odjeću nježnih i padajućih tkanina. Gotovo uvijek birate suknje, hlače i haljine sa organskim uzorkom ili oblikom/detaljem. Poput Commine bijele suknje od mekanog materijala i s ukrasnim rubom. U vašem ormaru teško će se naći komad odjeće koji je ravnih, strogih linija i kompaktnog materijala.

Jako volite puni oblik suknje, nabrane suknje ili haljine. I Commina haljina je savršena za vas u svim prilikama.

Također volite nositi široke hlače od mekanih materijala. Ove godine možete svoju garderobu nadopuniti kombinezonom zeleno – plave boje, ponovo od mekanog i ugodnog materijala.

U ljeto, čipka je vaš prvi izbor. Ako ne u odjeći, sigurno ćete je uklopiti u modne dodatke.

Radije birate pastelne boje nego tamne nijanse. Vaše boje su svijetlo siva, bijela, blijedo pink, plava, pastelno žuta. Ako je vaša koža blijeda, obratite pažnju na te nijanse, kako ne biste izgledali kao da ste bolesni. U ovom slučaju trebate razmisliti o ogrlici ili marami uz vrat koja bi bila u nekoj jarkoj boji. Lijepo će vam pristajati ljubičasta i ružičasta boja.

Vaš dominantni uzorak je cvijeće. Ali u vašoj garderobi pronaći će se i točkice te linije, naravno u suptilnim bojama. Ako se želite obući ležernije, birajte bijele traperice i majcu s uzorkom. Upravo stil koji možete pronaći u Comminim dućanima. Za svakodnevnu odjeću radije ćete odabrati nešto mekano, poput kardigana, koji vam lijepo oblikuje figuru.

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -