U ZICER-u počinje razdoblje razvoja velikih ideja

Prijavite se na peti CASSINI Hackathon i razvijte rješenja za jačanje sigurnosti Europe koristeći svemirsku tehnologiju. Za najbolje timove osiguran novčani fond od 6.000 eura.

CASSINI hackathon izvrsna je prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije.

CASSINI vikend hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. ZICER organizira hrvatsko CASSINI izdanje.


Pročitajte više: Pozvani ste u ZICER na peti CASSINI Hackathon!


Kako se pripremiti za CASSINI Space Tech Hackathon?

Izrada rješenja za jačanje sigurnosti Europe uz korištenje svemirskih tehnologija vam zvuči složeno? Ne brinite! Prije CASSINI hackathona za sve zainteresirane organiziramo The Big Ideas Campaign. Riječ je o nizu događaja koji se održavaju u razdoblju od 6. do 17. ožujka, a obuhvaćaju predavanja, radionice, zanimljive rasprave i networking događaje.

Kroz njih ćete naučiti kako pristupiti svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja iz područja svemirskih tehnologija. Sudjelovanje na događajima je besplatno, a prijave su otvorene putem poveznice.

Izaberite teme koje vas zanimaju, sudjelujte uživo ili virtualno (ovisno o događaju koji izaberete) i pripremite se za CASSINI Hackathon.

The Big Ideas Campaign ciklus u ZICER-u se otvara 6. ožujka gostovanjem stručnjaka iz SES Techcoma iz Luxembourga koji donose najbolje ekspertize u satelitskom inženjeringu i upravljanju projektima usmjerenim na inovacije. Program će se održati u ZICER-u u dvorani Akcelerator s početkom u 10:30 sati. Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu prijavu putem CASSINI web stranice.


Pročitajte više: Zdravi i 100% prirodni snackovi u ZICER-u inkubiranog startupa BiteMe osvajaju Europu


Zašto se prijaviti na CASSINI Space Tech Hackathon?

Uz inspirativne govore, izvrsne mentore i kvalitetna predavanja sudionici će svoja rješenja razvijati u proaktivnom i kreativnom prostoru ZICER-a, vodećeg hrvatskog startup huba. Hackathon je natjecateljskog karaktera. Najbolje rangirani tim očekuje 5.000 eura, drugoplasirani tim 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasirani tim poklon-paket sponzora.

Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona. Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim timovima otvara novi izazov – pitchanje u ukupnom finalu gdje će tri najbolja tima iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva najboljih space tech stručnjaka u Europi.

CASSINI Space Tech Hackathon održat će se u ZICER-u od 24. do 26. ožujka 2023. godine. Prijave za sudjelovanjem su otvorene do 17. ožujka 2023. putem web stranice. Sva dodatna pitanja možete postaviti putem e-mail adrese [email protected].

Foto: Zicer

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -