Koje je rješenje za sve one koji mrze ponedjeljak i jedva čekaju vikend?

Kako provodimo tih osam (i više) sati pet dana u tjednu itekako je bitno. Ako vam se sve teže natjerati da radite, ne možete se više suočavati s dnevnim izazovima i problemima i uglavnom se ukućanima žalite na to kako vam je loše na poslu, možda je vrijeme za ozbiljniju promjenu.

Pronađite svoju svrhu

Smisao posla je da kroz njega podijelimo ono što nam „leži“, a to znači talente, vještine i strasti te tako donesemo neku dobrobit klijentima, firmi ili društvu. Ako nam dani (i godine) prolaze u „odrađivanju“ i „bolje me ništa ne pitaj“, možda postoji i kvalitetniji način da uložimo svoju životnu energiju i vrijeme.

Možda radite pogrešan posao ili ste kod pogrešnog poslodavca, a možda jednostavno trebate krenuti u samostalne vode. Više nije tako teško kao nekad napraviti promjenu prema poslu koji bi vam više odgovarao i više vas ispunjavao, pa zašto ne probati?

U tom procesu ne morate biti sami. Program „Što želim raditi u životu“ vodi vas prema tome da nađete, ne samo bolji posao, nego i životnu svrhu i konačno se (opet) veselite radnom tjednu!

Jeste li spremni na tranziciju?

Autorica programa je Ivana Štulić, life coach, trener i konzultant, koja je i sama prošla kroz promjenu karijere i sada pomaže drugima da što brže, bezbolnije i smislenije prođu kroz cijeli proces.

Program „Što želim raditi u životu“, čiji novi ciklus kreće 3. listopada, sastoji se od tri radionice u kojima se identificiraju strasti, talenti, interesi i preferencije u poslu. Kreativno se razmišlja o mogućnostima koje postoje ili koje se mogu stvoriti te se sastavlja akcijski plan za promjenu.

Kroz program je već prošlo preko stotinu ljudi i to uživo ili putem Skypa. Svi polaznici su na putu promjene, pa su tako neki već pokrenuli vlastite poslove, neki su pronašli novo područje interesa i odlučili promijeniti posao ili poslodavca, neki su krenuli u prekvalifikaciju, a neki su shvatili da im se njihov posao sviđa, no da im škodi radna okolina i da trebaju promjenu.

„Za mene su radionice „Što želim raditi u životu“ bile izvanredno iskustvo. Ivana me na nenametljiv način postepeno upoznavala sa talentima za koje nisam bila svjesna da postoje. Vrlo stručno me dovela do trenutka u kojem sam postala svjesna da postoji puno načina kroz koje se mogu ostvariti u poslovnom smislu, bez da se osjećam umorno, nemotivirano i loše. Primjenjujući kratke vježbe i odgovarajući na pitanja koje sam si morala postaviti, shvatila sam da ću svoje stvarne interese i potencijale ostvariti na potpuno drugačiji način u odnosu na posao koji sam ranije radila. Buđenje nije bilo jednostavno, no osjećaj olakšanja kada shvatiš da se može živjeti na drugačiji način je nevjerojatan! Već sam poduzela niz aktivnosti prema cilju koji želim ostvariti i veselim se svemu što me čeka“, rekla je jedna od polaznica.

A priča ima koliko i polaznika. Razmislite o promjeni jer jedna od priča mogla bi biti i vaša!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više