Zumbathon – muškarci plešu za žene

Na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u subotu je održana atraktivna humanitarna javno-zdravstvena akcija koja je okupila preko 700 građana, a svi su oni zaplesali zumbu u znak solidarnosti sa ženama oboljelima od raka dojke i raka vrata maternice.

Zumbathon – iskazivanje solidarnosti

Zumbathon „Muškarci plešu za žene“ organizirali su  Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar,“ Plesna udruga „2 STEP ZAGREB“ i Muzej suvremene umjetnosti. Osim iskazivanja solidarnosti s oboljelim ženama, ovom se javno-zdravstvenom akcijom željelo naglasiti važnost ranih liječničkih pregleda u prevenciji i uspješnom liječenju raka te pružiti potporu djelovanju udruge „Sve za nju!“. Iako su zumbu u najrazličitijim internacionalnim plesnim ritmovima zaplesali svi – žene, muškarci, pa i oni najmlađi,poseban apel za sudjelovanje bio je upućen muškarcima, koji su plesom trebali pokazati odvažnost, podržati žene oboljele od raka dojke i raka vrata maternice te ih ohrabriti u njihovoj borbi s bolešću.

Za vrijeme trajanja ove humanitarne javno-zdravstvene akcije, koja je u izvrsnoj atmosferi završila nešto prije 21 sat puštanjem ružičastih papirnatih lampiona s krova MSU-a, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ građanima je u predvorju Muzeja omogućio besplatno savjetovanje s liječnikom, kineziologom i psihologom, a uz podjelu edukativnih brošura Zavod je donirao i pet tretmana medicinske limfne drenaže mastektomiranim ženama, pet mamografskih pregleda i pet dijagnostičkih pretraga tekućinskom citologijom.

Prihod ide udruzi SVE za NJU!

Prilikom ulaska u Muzej suvremene umjetnosti umjesto klasičnih ulaznica mogle su se kupiti silikonske narukvice s porukama, a građani su mogli kupiti i spomenute ružičaste papirnate lampione koji su zagrebačko nebo osvijetlili u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s bolešću. Sav ostvareni prihod bit će doniran udruzi SVE za NJU!, koja okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke, njihove obitelji i prijatelje, a koja izrazito aktivno djeluje u pogledu savjetovanja i pružanja psihološke podrške ženama oboljelim od raka i njihovim obiteljima.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...