15 stvari koje ambiciozne žene rade drugačije kad su u vezi

Ambiciozne žene, kada nisu u vezi, ulažu svu svoju snagu u sebe i svoj osobni razvoj. Kada su u vezi ili braku, prioriteti se mijenjaju. No to ne znači da odustaju od prvobitnih planova, želja i ambicija, nego da ih ostvaruju na malo drugačiji način.

Što ambiciozne žene rade drugačije kad su u vezi?

Kim Quindlen za Thought Catalog donosi 15 stvari koje ambiciozne žene rade drugačije kad su u vezi.

1. Veza im neće zauzimati 100% života, ali će toliko uložiti u nju

Ambicioznim ženama je od velike važnosti da imaju druge prioritete i “zanimacije” izvan veze. No, to ne znači da neće dati sve od sebe kad se radi o njihovoj sreći u vezi.

2. Ne traže izazov, već nekoga tko će ih izazvati

Ambiciozne žene ne žele nekoga ‘loviti’ ili igrati igrice s njim. Žele biti s nekim tko će ih svakodnevno izazivati na osobni razvoj.

3. Pojam romantike ambicioznim ženama označava nešto sasvim drugo

Da, vole spojeve i iznenađenja, kao i svaka žena. Ali u njihovoj glavi, najromantičnija stvar na svijetu je biti s nekim s kim se mogu povezati i tko ih podupire u svemu što rade.

4. Ne boje se reći kada im se netko sviđa

Neće glumiti da su stidljive i čekati da muškarac povuče prvi potez ako misle da „ta stvar među vama“ ima potencijala i da bi mogla voditi nekamo. Bit će izravne i onda je na muškarcima da povuku sljedeći potez.

5. One ne igraju igrice

Kod njih ne postoji pravilo ‘čekanja dva sata’ prije nego odgovore na poruku. Ambiciozne žene rade što žele i kada žele, jer jednostavno nemaju vremena za proizvoljna pravila hodanja.

6. Imaju i druge stvari u životu osim vas

Iako vezu uzimaju ozbiljno, strastvene su i oko svojih karijera, obitelji i prijatelja te hobija. Kada su u vezi, ambiciozne žene ne traže samo nekoga tko će ih poduprijeti u svemu tome, već i nekoga tko će ih samo više voljeti zbog toga.

7. Ne zamjeraju nezainteresiranost

Ako niste zainteresirani, nije važno. Budući da znaju što žele, sretne su što im ne oduzimate više vremena nego što je potrebno.

8. Ne žele biti ‘trofejna žena’

Sama pomisao da će nekome služiti samo ‘za pokazivanje’ ili uvijek ‘hodati iza nekoga’ je ambicioznim ženama odvratna. One žele nekoga tko će im biti partner, a ne njihov vođa.

9. Znaju da snaga i emocije nisu međusobno isključive

Ambiciozne žene su snažne, pune samopouzdanja, inteligentne i znaju se brinuti za sebe. No to ne znači da ne znaju da istovremeno mogu biti i ranjive, i emocionalne. Jedan od razloga zašto se osjećaju ugodno u vezama je i taj što znaju kako biti snažne i ne osjećaju potrebu da se ispričavaju što imaju emocije.

10. Njima kvalitetan razgovor ne znači pričanje o tome koliko novaca muškarac zarađuje ili koliko je uspješan

One žele čuti o tome što vas pokreće, inspirira i oko čega ste strastveni.

11. Znaju da se na početku veze teško otvaraju

Budući da su naučene da imaju sve pod kontrolom, nedostatak kontrole može biti malo zbunjujuć na početku. Ali uživaju u izazovu pa s vremenom postaju bolje u tome.

12. Neće tražiti da odaberete između njih i vaših drugih prioriteta

Iz jednostavnog razloga što su same previše zauzete s vlastitim prioritetima.

13. Ambiciozne žene privlače muškarci koji imaju vlastite ciljeve i želje

Ljudi koji žele više od ‘običnog postojanja’. Ne trebate biti CEO na listi Fortune 500 ili nevjerojatno uspješan poduzetnik. Žele nekoga tko ima vlastite ciljeve i tko je spreman raditi na njihovom ostvarenju

14. Neće zauvijek čekati

Dati će vam do znanja da im se sviđate. Nikad se ne žure da uđu u vezu, ali su i praktične oko saznanja gdje se točno nalaze u svom životu i kada je vrijeme da krenu dalje. Ako vam se ambiciozna žena sviđa, poduzmite nešto u vezi toga odmah.

15. Ne razmišljaju o ‘vezama iz bajke’, nego samo žele pronaći nekoga s kim će biti sretne

Ne zamaraju se s velikim dijamantnim prstenom, raskošnim vjenčanjem i ljubavnom pričom zbog koje će im prijateljice zavidjeti. Samo žele biti s nekim tko će ih voljeti zbog onoga što jesu i tko ih nikada neće tražiti da prestanu slijediti svoje snove.

Izvor: Thought Catalog

Foto: Flickr/ Yahoo, 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pretty privilege

Pretty privilege – Lijepim ljudima životni je put popločen zlatom?

Pojam pretty privilege vjerojatno je dobro poznat svima. Odnosi se prilike u životu, poslovne i privatne, koje u većoj količini dobivaju...
- Advertisment -