7-godišnja djevojčica s robotičkom rukom ne odustaje od svojih snova i postaje izvođačica prvih bacanja u američkoj bejzbol ligi

Amerikanka Hailey Dawson rođena je s Polandovim sindromom – ima dlan na desnoj ruci, no ne i sve prste na njoj. Zbog toga je njena majka Yong odlučila da će joj nabaviti protezu.

Skupina istraživača i studenata sa Sveučilišta Nevada u Las Vegasu preuzela su taj izazov i izradili 3D protezu za ruku tada 4-godišnjoj Hailey, koja joj je omogućila da čvrsto drži predmete u ruci.

„Biti u mogućnosti zaista držati nešto u ruci, na kojoj u prošlosti to nije mogla, je za nju nešto fenomenalno“, rekla je njena majka.

Izvodi prva bacanja na bejzbol utakmicama

Osim što su djevojčici napravili robotičku ruku, omogućili su joj da postane i izvođačica prvog bacanja na bejzbolskoj utakmici, u kojoj je igrala njihova ekipa Las Vegas Rebelsa.

Izvoditi prva bacanja u američkoj bejzbol ligi MLB je velika čast i svečanost, koja obično pripada slavnim osobama. Naime, riječ je o sportu koji je uz košarku i američki nogomet najpopularniji u SAD-u.

Nakon toga, njena je majka pokušala doći i do ekipe Baltimorea Oriolesa, omiljenog kluba cijele obitelji, jer je želja svih, pa i Hailey bila da prvi ‘pitch’ baci i na njihovoj utakmici. I uspjelo joj je. Štoviše, mogla je prvo bacanje izvesti omiljenom igraču Mannyju Machadou.

No, ni na tome nije stalo, već je u lipnju ove godine izvodila bacanja na još jednoj utakmici, a nakon što su i mediji objavili njenu priču, ali i želju da bude izvođačica prvih bacanja svim klubovima u MLB ligi, gotovo svi timovi su je putem društvenih mreža pozvali da to i učini.

Ipak, njena je majka za National Public Radio istaknula kako se sezona bejzbola uskoro završava, a škola tek počinje, stoga će još malo pričekati do ostvarenja svojih želja.

Ova 7-godišnja djevojčica s robotičkom rukom svojom nam je željom pokazala kako nas ništa ne smije sprječavati od toga da ostvarimo svoje snove –  bez obzira želimo li biti sportašice, poduzetnice, ili bilo što drugo.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više